VerGROENing GOUDasfalt

Ook afgelopen seizoen heeft GOUDasfalt weer verder gewerkt aan het vergroenen van het terrein. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het depot schone aarde dat we bezitten: ‘volle grond’ wordt op het asfalt aangebracht.

De bomen in kisten en zakken op het terrein hebben het moeilijk in de droge zomers van 2018 en 2019, water geven is een enorme klus. Daarom wordt gewerkt aan een ‘Bomen in de Volle Grond’-plan.

Vijf fruitbomen hebben een vast standplaats gevonden in het campingveld en alle berken staan nu in de volle grond in grote plantenbakken en in de ligweide. Bovendien hebben we vijf prachtige bomen gekregen van de Rotary in het kader van CO2-compensatie, deze zijn geweldig aangeslagen rondom het strand. En niet te vergeten, de KOE staat nu ook in een sappig groen weitje. Intussen gaan we verder met de voorbereiding van plannen om in de winterperiode het groen weer verder uit te breiden.

Volgend jaar willen we graag een heuse urban campsite realiseren, een zomerkampeerplaats, waarbij men kan overnachten in bijzondere slaapeenheden met aanvullend plek voor een paar trekkerstenten. Daarvoor wordt ‘het campingveld’ vergroot en kunnen ook nog enkele fruitbomen worden geplant. Ook wordt onderzocht of meer fruitbomen in de ‘volle grond’ kunnen rondom de scouting en bij de dijk.

Er zijn mooie schetsen om de Warmoezerij gefaseerd uit te breiden met een kas, een begroeide toegangspoort en wandelpad rondom met begroeide muren. De teelt kan dan uitbreiden en het geheel ziet er aantrekkelijker uit. Nu al wordt hard meegewerkt met de vrijwilligers van de Warmoezerij door de dagbesteding van ASVZ en de leerlingen van Praktijkschool Segment.

En last but not least hebben we circa 50 reuzebloempotten kunnen aanschaffen, deze hebben wel altijd water nodig, maar ze zijn zo decoratief en passend bij de schaal van GOUDasfalt dat we het mooie aanbod hebben aangenomen.

We zijn trots dat het lukt om de doelstelling GROEN en DUURZAAM zo vorm te geven.