ZON op GOUDasfalt

Zon op GOUDasfalt is het eerste collectieve zonnepanelenproject in Gouda. Sinds eind 2019 wordt er met twee productie-installaties van in totaal 424 zonnepanelen groene stroom opgewekt. De ene installatie ligt op het dak van een gebouw, het Laboratorium, en de andere installatie, veel groter, op de speciaal hiervoor in eigen beheer gemaakte dakconstructie. Dankzij de inzet van vele partijen -grotendeels vrijwillig- kan GOUDasfalt daarom nu gebruik maken van eigen, groene, duurzame energie.

Deze zonnepanelen wekken 100% duurzame energie op, waarmee GOUDasfalt de beschikking heeft over eigen en goedkopere duurzame stroom. Zo draagt GOUDasfalt bij aan een duurzamere samenleving en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Meekijken
Voor de liefhebbers zijn de actuele prestaties in realtime te volgen:

SDE+
Voor het opwekken van energie met zonnepanelen heeft GOUDasfalt een SDE+ subsidie toegekend gekregen. Met deze regeling stimuleert de overheid bedrijven en non-profitorganisaties om duurzame energie te produceren. De kern van deze regeling is dat de eigenaar van de zonnepanelen vijftien jaar een financiële garantie heeft op de opbrengst van eigen opgewekte stroom. Deze vergoeding maakt het voor GOUDasfalt financieel aantrekkelijk om de zonnepanelen te plaatsen: de opgewekte stroom betekent op termijn ook extra financiële steun voor GOUDasfalt, wat de exploitatie van het terrein ten goede komt.

Lees over de projectpartners en sponsors.

 

Lees ook: