Inrichting voorterrein

Misschien heeft u het al gezien en misschien ook niet, want alle onderdelen van het voorterrein zijn verplaatsbaar bij evenementen. Soms staat het er wel en dan is het weer in depot. Er is flink gedacht, geklust en getimmerd aan ‘het mobiele entreepark’ met lijnverlichting, entreepoort en kube verlichting.

Twee duidelijke routes zijn nu herkenbaar, één naar het strand en één naar Rederij de Vrijheid/aanlegplaats GEIN. Stukje bij beetje krijgt het allemaal vorm en wordt de verplaatsbaarheid uitgetest. Nog een flinke klus om alles ook heel te houden, maar onze mannen op de vorkheftruck worden er steeds handiger in.

In het plan zijn een aantal parkeerplaatsen bij Rederij de Vrijheid op genomen, de route hiernaartoe gaat via het grote parkeerterrein. Ook zijn er een zes parkeerplaatsen bij het entree, bijvoorbeeld voor bezoekers van de yoga in de avonduren. Al met al dus geen autobewegingen op het voorterrein, wel veel fietsen, wandelen en spelende kinderen.

Na het laatste evenement op 21 september wordt alles weer zo goed mogelijk volgens het ontwerp teruggezet. Kapotte lampjes worden verwisseld, alles geveegd en geverfd, zodat het voorterrein tijdens het winterseizoen, verlicht en veilig is en een uitnodigend entree. Daarna worden nog extra onderdelen toegevoegd zoals houtkunst, en ‘iets’ van kunstgras. Dit is een mooi project waarbij ondernemers en vrijwilligers van GOUDasfalt met elkaar samenwerken.