The Man Who Saved The World, locatietheater op GOUDasfalt

Theaterfirma LINEA REKTA speelt The Man Who Saved The World op zaterdag 31 augustus op GOUDasfalt. Een nieuwe muziektheatervoorstelling over hoe de derde wereldoorlog voorkomen werd door slechts één persoon. Het is de eerste activiteit die onder het imposante en splinternieuwe zonnepanelendak op GOUDasfalt plaatsvindt. De voorstelling wordt 2x gespeeld.

26 september, 1983 – De wereld is een tikkende tijdbom. Stanislav Petrov is een Russische luitenant-kolonel in de luchtverdedigingseenheid wanneer er vijf kernraketten worden gelanceerd vanuit de Verenigde Staten. Petrov heeft 15 minuten om te reageren. 15 minuten om zijn vaderland te verraden. 15 minuten om te beslissen over het lot van honderden miljoenen levens.

The Man Who Saved The World is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal van de grootste dissident uit de naoorlogse geschiedenis. De voorstelling wordt twee keer gespeeld; om 16.00 uur en 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.linea-rekta.nl.

Theater, kunst  en cultuur
De stichting GOUDasfalt wil een zo breed mogelijke doelgroep bereiken met activiteiten op het multifunctionele terrein. Door de samenwerking met de aan de rand van het GOUDasfaltterrein gevestigde Theaterbakkerheij, maar ook door het programmeren van de voorstelling The Man Who Saved The World werkt GOUDasfalt aan haar voornemen om meer theater, kunst en cultuur te programmeren. Koop een kaartje en kom kijken!