Trots op onze heldin

Eind augustus werden in de Goudse Post de namen bekend gemaakt van 33 genomineerden voor de ‘Heldin van Gouda’ prijs. Een van hen is ‘onze’ Maud Roukens. Als vermelding bij haar naam staat: ‘GOUDasfalt. Zeer actief verbinder en inspirator’.

Vanuit GOUDasfalt kunnen wij dat alleen maar beamen. Maud heeft aan de wieg gestaan van GOUDasfalt en mede dankzij haar inspanningen zijn we gekomen waar we nu zijn. Een inspirerende plek aan de Hollandsche IJssel waar Gouwenaren elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie evenementen plaatsvinden. Mauds’ eerste reactie was: ‘Tsjonge, ben een beetje beduusd. Ben in Goed Gouds Gezelschap’. De prijs is eenmalig en houdt verband met het feit dat er dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht voor vrouwen wordt gevierd.

Afgelopen week is Maud door de jury gekozen tot 1 van de laatste 4 kandidaat heldinnen. Op zaterdag 28 september is er in de Garenspinnerij een debatavond over 100 jaar kiesrecht en de rol van vrouwen in de politiek. Op deze avond bepaalt het publiek uiteindelijk wie de ‘Heldin van Gouda’ gaat worden. En heel GOUDasfalt zit dan natuurlijk op de tribune om ervoor te zorgen dan Maud wordt gekozen als ‘Heldin van Gouda’. Onze GOUDasfaltheldin is ze al.