Samenwerking GOUDasfalt en Theaterbakkerheij

Het kan niemand ontgaan zijn: twee rastheatermakers die zijn neergestreken pal aan de rand van het GOUDasfaltterrein. Ruud Bakker en John de Heij, bekend van onder meer de uiterst succesvolle theaterproducties Troje en Titanic, hebben de oude timmerfabriek van Gillis de Jonge aan de Gouderaksedijk met een leger aan vrijwilligers in no time omgetoverd tot een heus mulitifunctioneel theater met maar liefs 150 zitplaatsen.

Dat schreeuwt natuurlijk om samenwerking! En die is er gekomen. GOUDasfalt heeft een stukje van het terrein beschikbaar gesteld aan de Theaterbakkerij om een fijn terras te maken. In juli is door de Theaterbakkers het Gouds Geluk festival op het terrein van GOUDasfalt georganiseerd met een rijke variëteit aan optredens op het gebied van de kleinkunst. GOUDasfalt is op dit moment bezig om de omgeving van het theater mooi op te knappen en aan te kleden. Een aanvang daarmee is al gemaakt met de aanleg (samen met de Theaterbakkerheij) van de theatertrap. Er zijn plannen om het onverharde gebied direct grenzend aan de Theaterbakkerheij van straatwerk te voorzien en verder aan te kleden, zodat er een attractief Theaterplein zal ontstaan dat ook weer andere activiteiten op dit gedeelte van het terrein zal uitlokken.

Er wordt natuurlijk nu al, liefst gezeten in de avondzon op het terras van de Theaterbakkerheij, gefilosofeerd en gedroomd over alles wat we samen aan theater en dergelijke op het GOUDasfaltterrein zouden kunnen doen. Dat het niet alleen bij filosoferen en dromen zal blijven staat nu eigenlijk al vast. Er staan mooie dingen te gebeuren, dus houd de GOUDasfaltagenda in de gaten!