Strandpaviljoen aangekocht door GOUDasfalt

Stichting GOUDasfalt heeft het pand van Rederij de Vrijheid op het terrein aangekocht. Inmiddels zijn de werkzaamheden om het gebouw geschikt te maken voor gebruik door de nieuwe huurders begonnen. Als alles volgens plan verloopt, dan kan het strandpaviljoen in september 2022 weer in bedrijf zijn.

De horecagelegenheid zal na opening zowel in de zomer als in de winter als restaurant geopend zijn, met op de menukaart een variatie van biologisch, vega en vegan. Het naastliggende strand blijft een heerlijke plek om met het gezin te genieten van een dagje uit.

Het huurcontract met de vorige uitbater is per 28 februari 2022 afgelopen. De exploitatie van het paviljoen verliep in de afgelopen vier jaar niet volgens de gemaakte afspraken met de Stichting GOUDasfalt. De uitbater bleek keer op keer andere ideeën te hebben over wat gewenst was voor de horeca rond het stadsstrand. Hierdoor zag GOUDasfalt geen andere mogelijkheid dan de huur niet te verlengen na de eerste huurperiode.

De uitbater was nog wel eigenaar van het gebouw. Het lukte echter niet om tot overeenstemming te komen over de verkoop ervan aan de nieuwe huurders. Hierdoor was het voor GOUDasfalt niet mogelijk om de grond bij het stadsstrand opnieuw te verhuren. Een kort geding volgde, waarbij door de rechtbank werd vastgesteld dat GOUDasfalt kon eisen dat het gebouw zou worden verwijderd.

Om uit de impasse te geraken en zo snel mogelijk weer horeca bij het stadsstrand te krijgen, heeft de stichting besloten zelf te proberen om met de eigenaar tot overeenstemming te komen over de aankoop van het pand. Deze onderhandelingen hebben uiteindelijk geleid tot aankoop van het pand van Rederij de Vrijheid door Stichting GOUDasfalt.

In AD Gouda, dd. 8 juli 2022: