Vier de vakantie met EXPO GOUDA MAAKT

Schepen, paarden, treinen, auto’s, brommers, fietsen. Hoe transporteren we goederen en onszelf nu en in de toekomst? In juli is transport het thema op EXPO GOUDA MAAKT. Met leuke activiteiten, bijzondere weetjes en nieuwe ontwikkelingen. Kun je pizza’s bezorgen met een drone? En hoe haal je brandstof voor een brommer uit de sloot? Kinderen kunnen zelf een sleutelhanger maken van fietsband, een apenvuistje knopen, een pontje vouwen of een autootje maken van lego. Begin de vakantie met een bezoek aan EXPO GOUDA MAAKT. De entree is gratis.

EXPO GOUDA MAAKT is een reis langs de Goudse maakindustrie van vroeger, nu en later. In de
permanente tentoonstelling is van alles te zien over de geschiedenis, grondstoffen, technieken, mensen en ontwikkeling van de industrie in Gouda. Rijk geïllustreerd met foto’s, filmpjes, interviews en verrassende attributen. Elke maand is er speciale aandacht voor een bepaalde industrietak. In juli is dat de transportsector, aansluitend op Gouda Waterstad 2022 dat eind juli plaatsvindt rond de Museumhaven, op steenworp afstand van de expo in de Zeepfabriek. De tentoonstelling is onderdeel van de viering van 750 jaar Gouda.

Chauffeur van de toekomst
In juli lijkt het wel alsof je op de expo door de straat loopt, compleet met verkeersborden en stoplichten. Er zijn verschillende miniatuur vrachtwagencombinaties te zien, maar ook een film met een blik op de chauffeur van de toekomst. Kunstenaars laten zien hoe je met simpele materialen vervoersmiddelen kunt maken. Ook aandacht voor Gijs Schalkx, die een brommer heeft ontwikkeld die rijdt op methaangas uit de sloot. Op deze expo kun je zijn bijzondere brommer bewonderen.

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen zijn er leuke dingen te doen op de expo. In juli kunnen ze aan een gezellige lange tafel aan de slag met lego of een bouwplaat van pontje GEIN. Ook kunnen ze een sleutelhanger maken van een oude fietsband of zelf een ‘apenvuistje’ knopen. Altijd al willen weten wat dat is? Kom dan in de vakantie naar EXPO GOUDA MAAKT en ontdek het zelf. Iedereen is van harte welkom. Gratis entree. Kijk voor meer informatie en extra activiteiten op www.expogoudamaakt.nl.

 

Initiatief van GOUDasfalt
EXPO GOUDA MAAKT is het initiatief van een team van enthousiaste vrijwilligers van GOUDasfalt. Zij zetten twee jaar lang hun tijd, kennis en netwerk in om iets moois bij te dragen aan de viering van het 750-jarig bestaan van Gouda.
Dat doen we met de tentoonstelling, evenementen en een educatief programma, bedoeld voor alle Gouwenaars en onze buren. Leidraad is de GOUDasfalt-filosofie: we werken bottom up, creatief, ambitieus en professioneel. Met ruimte voor iedereen die een constructieve bijdrage wil leveren!