Skyline Gouda van station naar GOUDasfalt

De skyline van Gouda, dat tot eind maart op het stationsgebouw van Gouda stond, is vanaf nu weer te bewonderen op GOUDasfalt. Het 13 meter brede panorama met een aantal iconische gebouwen van onze stad, siert de hoge keerwand onder het zonnedak naast de vaak bezochte straatbieb. Op donkere avonden lichten de raampjes in het panorama op.

In 2019 werd de skyline geplaatst op het dak van station Gouda, tegenover perron 3. Wie regelmatig met de trein reist, heeft hem daar vast weleens gezien. Door de renovatie van het stationsgebouw en het gebied eromheen was er helaas geen plek meer voor dit iconische stadsbeeld. Stationsmanager Margriet Zegel: “De skyline van Gouda stond in de weg bij de renovatiewerkzaamheden. En we hebben er na de renovatie geen goede plek meer voor. Daarom is het door NS aan GOUDasfalt geschonken”.

Eind maart werd de skyline ontmanteld en naar het GOUDasfalt-terrein getransporteerd. Op het terrein heeft het panorama een goede bestemming gekregen. Het bouwteam heeft het aan een betonnen keerwand bevestigd op een mooie, voor iedereen zichtbare, plek. Naast de straatbieb GOUDasfalt en ‘op de route’ langs de infopanelen.

De skyline blijft hiermee behouden voor Gouda en kan vanaf nu weer door iedereen worden bewonderd.