Scholieren starten schooljaar op GOUDasfalt

Opgewonden stemmen, verwachtingsvolle blikken, lachende gezichten en heel veel fietsen. Op dinsdag 22 en woensdag 23 augustus waren eerstejaars leerlingen van zowel Driestar Gouda als GSG Leo Vroman op GOUDasfalt voor een mooie en actieve start van hun middelbare schooltijd.

Op dinsdag werd er onder andere geschoten met pijl en boog. Leerlingen gingen elkaar te lijf met ‘archery tag’, een kruising tussen paintball en trefbal, dat je speelt met pijl en boog. Dat klinkt heftig, maar dankzij speciale pijlen en gezichtsbescherming, bleef het gelukkig hartstikke veilig op GOUDasfalt. Een potje touwtrekken mocht ook niet ontbreken. Het stadsstrand was de ideale locatie voor teambuilding met het touw.

Van boogschiet tikkertje tot waterrace
Krijn Martens, een bekende van GOUDasfalt, verzorgde het programma op de woensdag. Met zijn bedrijf De Middengaarde had hij activiteiten georganiseerd waarmee leerlingen elkaar op een leuke wijze snel leerden kennen. Zo konden de leerlingen onder andere boogschieten, boogschiet tikkertje spelen (op elkaar schieten met zachte pijlen), een waterrace houden of zelf een vuurtje maken.

Beide dagen werd er door de leerlingen én hun begeleiders enorm genoten van de activiteiten en mogelijkheden die GOUDasfalt hiervoor biedt. Na afloop van de actieve dag zochten de kinderen de fietsen weer op om naar huis te gaan. Om de volgende dag écht op de middelbare school te beginnen.

Ook zin gekregen?
Ook zin in archery tag, boogschieten of lasergamen? Volwassenen vinden het misschien nog wel leuker dan kinderen! Van teambuilding met collega’s tot een gezellige activiteit met familie of vrienden, als je iets dergelijks wilt organiseren op GOUDasfalt kun je contact opnemen met Krijn. Zijn gegevens vind je op zijn website.