Nieuwe vrijwilligerscoördinatoren voor GOUDasfalt

GOUDasfalt is trots op al haar vrijwilligers! Het zijn er inmiddels rond de 150. Maar er is dan ook voor elk wat wils. Voor doeners en denkers, stuurlui en maatjes, techneuten en timmerlieden, gastheren en gastvrouwen, parkeerwachters, bouwmannen, groene vingers en ga zo maar door. Hun inzet moet allemaal in goede banen geleid worden. Wie is er nodig voor een klus? Hoe gaan ze samen aan de slag? Hoe zorgen we goed voor onze vrijwilligers? Dat is een mooie taak voor een vrijwilligerscoördinator, of twee.

Tot 1 november 2023 vervulde Wilma Gottschalk de rol van vrijwilligerscoördinator. Dat heeft ze vanaf het prille begin van GOUDasfalt in 2017 gedaan. Vanaf 1 februari 2024 nemen Dick Radder en Johan Moen het stokje van haar over. Daarom een kleine voorstelronde van deze actieve mannen, voorheen beide werkzaam in het Goudse onderwijs.

Dick Radder gaat voor typisch Gouds
Als geboren en getogen Gouwenaar en onderwijsman wil Dick na pensionering van zijn werk bij GSG Het Segment, nu ruim een jaar geleden, een bijdrage leveren aan iets typisch Gouds. Via vrijwilliger Jean Lamaison, een oud-collega van hem, legt Dick al snel contact met GOUDasfalt. En nu gaat hij dus aan de slag als vrijwilligerscoördinator. In zijn vrije tijd is Dick echtgenoot, opa en muzikant (zijn band speelde op het Aftrap 2024-feest van GOUDasfalt). Ook gaat hij er graag op uit met de camper.

Johan Moen van gastheer naar coördinator
In 2020 gaat Johan met pensioen na een werkzaam leven in het onderwijs in Gouda. Begin 2022 wordt Johan ‘gestrikt’ om als gastheer mee te draaien in het team dat de bezetting vormt van Expo Gouda Maakt. Dat smaakt voor Johan naar meer en vanaf de winter van 2022-2023 is Johan samen met Jean Lamaison en Hans Wijnsema actief op GOUDasfalt met de leerlingen van GSG Het Segment. Johan is in zijn vrije tijd echtgenoot, opa en de trotse bezitter van een huisje ergens in Nederland, waar hij graag zijn tijd doorbrengt.

Samen voor een mooi en veilig GOUDasfalt
Dick en Johan hopen de komende tijd een mooie bijdrage te kunnen leveren aan al het moois dat GOUDasfalt nu al te bieden heeft en in de toekomst nog gaat komen. De focus van hun inzet komt vooral te liggen op aspecten die ten goede komen aan de vrijwilligers op GOUDasfalt. Daarvoor hebben zij al plannen, waarbij het zoeken naar een veiligheidscoördinator hoge prioriteit heeft. “We willen graag dat er op GOUDasfalt veilig wordt gewerkt. De veiligheidscoördinator zal hiervoor richtlijnen opnieuw onder de aandacht gaan brengen. Denk aan werken op hoogte en werken met machines. Samen gaan we GOUDasfalt nog mooier en veiliger maken.”

Wil jij ook vrijwilliger worden op GOUDasfalt?
Er is voor iedereen wat te doen! Kom erbij en meld je aan via vrijwilligers@goudasfalt.nl en Dick of Johan neemt contact op voor de mogelijkheden bij GOUDasfalt!