Mooie aftrap van 2024 voor ondernemers en vrijwilligers van GOUDasfalt

Nieuwe plannen en nieuwe ideeën voor GOUDasfalt in 2024 met elkaar delen! In een gezellige setting met livemuziek door de band van één van de vrijwilligers en culinair verzorgd door paviljoen Gouwestrand. Een avond waarop ruim honderd aanwezigen de onderlinge contacten verstevigen en samen opladen voor het komende jaar vol activiteiten.

Inmiddels wordt het een jaarlijkse traditie om met de ondernemers en vrijwilligers en hun partners trots terug te kijken op het afgelopen jaar. Daarvoor is altijd veel groots geprojecteerd filmmateriaal voorhanden om na te genieten. In 2023 waren er zelfs twee landelijke tv-programma’s waarin GOUDasfalt en haar industriële decor een mooie rol vervulde, namelijk BinnensteBuiten en Koken met Van Boven. Samen genieten van alles wat gerealiseerd is in 2023 en samen vooruitkijken hoe GOUDasfalt verder gaat ontwikkelen, restaureren en aanpakken in 2024. Dat is het motto voor deze ‘aftrap’-bijeenkomst in januari. Tegelijk delen wat daarvoor nodig is en welke deelnemers zich daarvoor kunnen melden.

Projecten van 2023 en nu verder
GOUDasfalt-voorzitter William Roosemalen brengt een toost uit op het nieuwe jaar. Daarbij wil hij kort terugkijken op 2023, maar zijn opsomming van afgeronde projecten is eigenlijk te lang. Van het verduurzamen van het paviljoen, de indrukwekkende restauratie van de Lange Arm, de aanleg van een watertuin, pop-up kunstenaars X3 in het DIJKhuis, het opknappen van pontje GEIN tot een veilig afsluitbaar hek voor het terrein. Veel werkgroepen en ondernemers die actief zijn en activiteiten georganiseerd hebben, passeren de revue. Van de Wintermarkt en Gouda Maakt Toekomst tot Gouds Geluk en creatieve workshops. En iedere dag sporters, yoga-rustzoekers en vrolijke kinderen van Scouting Jan van Hoof die enthousiast gebruik maken van het terrein.
Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar er komt veel samenwerking, organisatie en ondernemerskracht bij kijken! En velen doen dat in hun vrije tijd. Petje af voor de resultaten, die Gouda vergroenen, verrijken en verbinden.

Geslaagde GOUDasfalt kennistest
Met een leuke quiz wordt getest hoe groot de GOUDasfalt kennis is. Met een soort ‘Slimste Groep’- programma, waarbij kennis, snelheid en digitale vaardigheid van belang is. Er zijn namelijk medewerkers die vanaf de start in 2015 (jawel volgend jaar een lustrum!) bij GOUDasfalt betrokken zijn en er zijn verse, leergierige medewerkers. Door het Collectieve Geheugen van alle aanwezigen op te frissen, kan iedereen op het terrein dezelfde informatie verstrekken als gastvrouw of gastheer. De animo, het enthousiasme en de concurrentie voor deze quiz blijkt onverwacht groot. De vragen zijn dan ook erg prikkelend en de groepen leuk gemixt. Er volgen hilarische reacties en een spannende nek-aan nek race. De winnende groep krijgt een mooie prijs om op het terrein aan te brengen: gerestaureerde naambordjes van de oude keerwanden die nu weer terug kunnen naar hun oorspronkelijke plek. Dus werk aan de winkel voor de Bouwploeg, waarvan de leden – zonder voorkennis – toevallig goed vertegenwoordigd waren in het winnende team!

Ontmoeten en verbinden
Al kijkend naar de gezellige, vrolijke menigte is de avond goed gelukt. En beginnen we vol enthousiasme samen aan nieuwe projecten in 2024. Er wordt geanimeerd gepraat. Nieuwe contacten worden gelegd, oude contacten vernieuwd. Door de wisselende momenten waarop ondernemers en vrijwilligersgroepen op het terrein aanwezig zijn, komen ze elkaar niet altijd tegen. Daarom deze avond, die zorgt voor de noodzakelijke verbinding en kennismaking. Misschien moeten we er met deze groeiende organisatie inmiddels wel een halfjaarlijkse traditie van maken…