Lekker varen op de Hollandsche IJssel

Eindelijk is de zomer officieel begonnen. We hopen op heerlijk weer, een stralende zon en een beetje wind. Veel mensen dromen daarbij van een bootje. Lekker varen op de Reeuwijkse plassen of de rivier. Maar wat nou als je geen bootje hebt? Kom dan varen op het pontje Korne van GOUDasfalt!

Voor mensen die graag willen varen en geen eigen bootje hebben is het een prachtige optie om als maatje of schipper op de Korne aan de slag te gaan. ‘Maar ik heb helemaal geen ervaring!’, krijgen we dan regelmatig te horen. ‘Nou, dat is geen enkel probleem! We leren het je graag!’, is dan ons antwoord.

Meld je aan als maatje of schipper
Lijkt het je wel wat om als maatje of schipper op het pontje van GOUDasfalt aan de slag te gaan? Laat het ons weten met een mailtje naar vrijwilligers@goudasfalt.nl.
Voor het varen met de GOUDasfalt pontjes heb je geen vaarbewijs nodig. Ervaring in het varen met een bootje is fijn, maar geen must. Je kunt starten als maatje om vervolgens de overstap te maken en als schipper aan de slag te gaan. Als maatje assisteer je bij het aanleggen, je int de pontgelden (cash of met een ‘betaalmachientje’) en helpt zo nodig passagiers met in- en uitstappen. Er wordt gewerkt met een rooster waarin je via een appgroep zelf kunt invullen wanneer je tijd hebt.