GOUDasfalt blij met nieuwe vrijwilligers

Sinds een paar weken werken Anwar, Sami, Osama, Huzaifa en Osamaawadh als vrijwilliger op GOUDasfalt. Op de woensdagmorgen, van 9-12 uur, draaien zij mee in het Klusteam, dat nu vooral nog met groen bezig is. Deze nieuwe vrijwilligers wonen in AZC Molenwiek en willen graag een bijdrage leveren aan de Goudse samenleving.

De vijf nieuwe GOUDasfalt-vrijwilligers wonen sinds enkele maanden in AZC Molenwiek. Dankzij de inzet van onder andere Ronald van Rossum, ambassadeur voor asielzoekers AZC Molenwiek, zijn ze bij GOUDasfalt terecht gekomen. Zo kunnen ze op een zinvolle manier een deel van hun tijd vullen en ook een bijdrage leveren aan de Goudse samenleving.

Nieuwe mensen ontmoeten
De vijf nieuwe vrijwilligers hebben allemaal een andere achtergrond. Anwar vertelt dat hij naast het werk voor GOUDasfalt, op de maandag ook als kok aan de slag is. Werk dat hij in zijn geboorteland Jemen ook deed. Osama was automonteur, Huzaifa werkte in de bouw en Osamaawadh werkte in de financiële administratie. Beroepen waarmee ze ook in Nederland graag aan het werk gaan. Maar dat is voor later. Op dit moment is de Nederlandse les in het AZC een belangrijke prioriteit. En vinden ze het fijn om op GOUDasfalt kennis te maken met nieuwe mensen en daarmee een beetje de Nederlandse taal te oefenen.

Meewerken
Iedere woensdagmorgen steken de mannen hun handen uit de mouwen. Robin is hun begeleider. En zo zijn de mannen op een woensdagmorgen druk bezig met het schoonmaken van het Plantenkracht-vak naast het voormalige Laboratorium, dat momenteel wordt verbouwd tot GOUDasfalt-kantoor. Als het perk is schoongemaakt, gaat groenvrijwilliger Els aan de slag om er weer een mooi kleurrijk plekje van te maken.

Win-win
De mannen zijn ook op andere momenten te vinden op het terrein. Zo waren ze in de opbouw en afbouw van Gouda Maakt Toekomst van de partij. Ze hielpen vooraf bij de opbouw en op de zondagavond bij het opruimen van de achtergebleven rommel.
De mannen zijn blij met dit vrijwilligerswerk. En GOUDasfalt is blij met hun komst en natuurlijk ook geholpen met de extra handen!