Knusse Warme Wintermarkt keert terug op GOUDasfalt

De Warme Wintermarkt keert op zondag 10 december van 11:00 tot 17:00 uur terug op GOUDasfalt. Alles wat uniek, lokaal, handgemaakt en vintage is, staat op deze knusse Warme Wintermarkt bovenaan het verlanglijstje. Naast heel veel cadeaus, vind je er winterse lekkernijen, warme choco, glühwein, live (kerst)muziek en vuurtjes om je aan te warmen. Ook de Kadoruilmuur keert terug. Hier kun je ongegeneerd dat ene minder leuke Sinterklaascadeau omruilen voor een leuk(er) kerstgeschenk.

Ruim dertig kramen worden deze zondag gevuld met unieke producten uit Gouda en daarbuiten. Van warme wollen sokken tot handgemaakt glaswerk, van vintage wintertruien tot natuurlijke kaarsen, van kleine kunstwerkjes tot handgebreide wanten, van cranberries tot schapenvachten. Echt voor iedereen is er een passend cadeau te vinden!

Winterse lekkernijen en live kerstmuziek
Naast leuke geschenken kun je je op de Warme Wintermarkt tegoed doen aan winterse lekkernijen en genieten van live (kerst)muziek. Er is erwtensoep, warme choco en glühwein. Ook zijn er oliebollen, poffertjes, lokaal gebrouwen bieren en bijzondere wijnen van kleine wijnboeren uit Europa. Terwijl je dit alles nuttigt, luister je naar popkoor Flexible Sound en muzikale troubadour Henk Smit.

Kerstmannen op de motor
Niet alleen de Kadoruilmuur keert terug dit jaar, ook de Santa Biker & Trikers komen weer langs. In de middag eindigen tientallen kerstmannen en -vrouwen op ronkende motoren hun kerstrit op GOUDasfalt. Met de rit en donaties ter plekke halen ze geld op voor Villa ExpertCare in Rijswijk. Hier krijgen ernstig zieke kinderen de intensieve dagelijkse zorg die ze zo hard nodig hebben. Heel specifiek gaat de opbrengst naar de aanschaf van een rolstoelbakfiets, een cadeau dat de kinderen op hun verlanglijst hebben staan.

Bereikbaarheid
Pak je goed in en kom lekker met de fiets of loop vanuit de binnenstad en vaar het laatste stukje vanaf de Veerstal met het pontje over (1,- euro pp). Op GOUDasfalt zelf is slechts een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen beschikbaar. Op zondag is parkeren in de rest van Gouda gratis.