GOUDasfalt krijgt walnotenboom ter gelegenheid van 100 jaar Soroptimisme

Burgemeester Pieter Verhoeve plantte zaterdag 12 februari samen met Mariëtte Giessen (voorzitter Soroptimistclub Gouda e.o.) en William Roosemalen (voorzitter GOUDasfalt) een mooie walnotenboom. De Soroptimistclub Gouda e.o. schenkt de boom aan GOUDasfalt en viert op deze manier de 100e verjaardag van het Soroptimisme wereldwijd.

Deze dag start ook de goede doelenactie Trees4life. Iedereen kan wijn bestellen via Wine4Trees van Soroptimistclub Gouda e.o. Bijzonder is dat de flessen een persoonlijk etiket krijgen.

Het geld dat wordt ingezameld gaat naar ons goede doel Trees4Life, een project voor empowerment van vrouwen én voor meer bomen in Mali en in Nederland in verband met klimaat.

 

Soroptimisten
Wat 100 jaar geleden begon met 1 club in Oakland, California is inmiddels een wereldwijde organisatie van 72.000 vrouwen in 121 landen die zich vrijwillig inzetten voor gelijkheid en positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. We vieren onze verjaardag door bomen te planten, ter ere van de allereerste Soroptimisten die de kap van Redwood bomen voorkwamen.