Bakfiets voor GOUDasfalt

GOUDasfalt is een mooie bakfiets rijker. Afgelopen weekend heeft Herman Ruiter, voorzitter van GOUDasfalt, de sleutel overhandigd gekregen van Gerard Freriks van GroenLinks Gouda.

De fiets is in ‘hergebruik’ en netjes opgeknapt. Hij heeft de herkenbaar gele kleur van GOUDasfalt gekregen en is voorzien van het logo van GOUDasfalt. De bakfiets krijgt een prominente plek op het GOUDasfalt-terrein en zal zowel op het terrein als bij promotie-activiteiten worden ingezet. Herman Ruiter is blij met de gift van GroenLinks Gouda: “We nemen de fiets graag in ontvangst en kunnen hem goed gebruiken op GOUDasfalt en bij promotieactiviteiten.”

GOUDasfalt bloeit weer op
Nu de lockdown-maatregelen wat minder streng worden, begint de levendigheid op GOUDasfalt weer terug te keren. Er zijn nieuwe ondernemers op het terrein gevestigd en sinds 1 juni kan er weer gedronken en gegeten worden bij Paviljoen De Vrijheid. Ook 14TheRoad is open voor koffie.

Veel vrijwilligers zijn actief bij de vergroening van het terrein. Zo zijn er plantenbakken gemetseld en is het grasveld vergroot en is er gras ingezaaid. Bij de Warmoezerij is een kas gebouwd voor het opkweken van plantjes voor de moestuin, die inmiddels ook volop in groei en bloei is. Daarnaast hebben vrijwilligers flink gesnoeid in het ‘Vloedbosje’ en er is een wandelpaadje aangelegd.

Kom eens langs!
Yoga, Gymboxx, straatbieb, bier, vintage en typemachines, riemen van oude fietsbanden, stoere tafels en banken, houtkunst, lokaal eten, koffie, stadsstrand en lasergamen. Het is allemaal te vinden op GOUDasfalt. Kijk voor activiteiten in de agenda of op www.facebook.com/GOUDasfalt. Veerpontje GEIN, dat GOUDasfalt direct verbindt met het centrum van Gouda, vaart elke zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 u.

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk op GOUDasfalt? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@goudasfalt.nl en u ontvangt meer informatie over de mogelijkheden.