Burgemeester Pieter Verhoeve maakt kennis met GOUDasfalt

Op woensdag 15 juli bracht burgemeester Pieter Verhoeve een kennismakingsbezoek aan GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk in Gouda. Hij werd vergezeld door wethouder Thierry van Vugt en twee, bij GOUDasfalt betrokken, ambtenaren.

Het gezelschap werd met veerpont GEIN opgehaald van de Veerstal. Herman Ruiter, voorzitter van de Stichting GOUDasfalt opende de bijeenkomst, waarna Eva Kosto informatie gaf over de ontstaansgeschiedenis, Wilma Gottschalk iets vertelde over alle medewerkers die vrijwillig hun ervaring en expertise inzetten en Erik Rietveld over de bouw van het zonnedak.

Uitgebreide ronde over het terrein
Belangrijk onderdeel van het bezoek was een ronde over het terrein waarbij vrijwilligers vertelden over projecten, zoals Rechtstreex GOUDasfalt, Plantenkracht, de Warmoezerij, bijenGOUD en het ‘vloedbosje’. De op het terrein gevestigde ondernemers van 14TheRoad, Depot24, Stadsbrouwerij De Goudse Leeuw, houtkunstenaar Jan Mostert, wievanZoetHout, VUIGmakers, Theaterbakkerheij, Gymboxx en strandpaviljoen De Vrijheid gaven een inkijkje in hun bedrijf. Als slot droeg dichter Chris Bellekom een mooi gedicht voor.

Het was een mooie zonnige woensdagochtend met veel blije gezichten. En een duidelijk geïnteresseerde burgemeester en wethouder. Na ruim 1,5 uur werd het gezelschap uitgezwaaid bij de terugreis met de GEIN naar de Veerstal.

Meer weten over GOUDasfalt?
Volg ons op facebook, instagram of twitter.

Weten wat er te doen is en wie wanneer open? Kijk dan bij ‘Wie zijn er actief?

Zelf aan de slag als vrijwilliger?
Stuur een berichtje naar: vrijwilligers@goudasfalt.nl.