GOUDa(sfalt) kent veel Ministers van de Toekomst

Floor Ziegler is stadmaker. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 mei wandelde Floor van Arnhem naar Den Haag. Op donderdag was Floor in Gouda waar ze ook een bezoek bracht aan GOUDasfalt.

Tijdens haar wandeling ging Floor op zoek naar wat mensen raakt in de Coronacrisis en waar zij, als het weer voorbij is, voor willen zorgen. Wat speelt er bij mensen, tot welke veranderingen heeft corona geleid, en, dat vooral, wat zouden ze willen behouden voor de toekomst. Want als er ooit een moment is geweest waarop we een transitie kunnen bewerkstelligen, dan is het nu.

Op Hemelvaartsdag wandelde Floor met Peterpaul Kloosterman door Gouda van het station via Singelpark Gouda, het voormalig Pauzelandschap, door de stad en met de pont naar GOUDasfalt. Op het terrein sprak ze met o.m. Jan Mostert, VUIGmakers (Feiko en Julie), Peter Riphagen, Eva Kosto en Herman Ruiter.

Van alle ontmoetingen maakt Floor portretten, ze verbindt de bijzondere verhalen met elkaar, online en in een Whatsappgroep. En ze benoemt iedereen tot Minister van de Toekomst. Op GOUDasfalt hebben we o.m. ministers van ‘Afval bestaat niet’, minister ‘Radio stilte’. Met de benoeming van deze ministers wil ze de overheid behulpzaam zijn bij het verbeteren van de wereld. Aan creativiteit geen gebrek namelijk.

Op vrijdag 25 mei eindigde de wandeling in Den Haag waar verslag werd gegeven aan beleidsmakers en politici over wat we tegenkwamen.

Floor komt zeker nog eens terug naar GOUDasfalt om alle andere ministers van de toekomst te ontmoeten, want we zijn met velen!

 

Meer lezen: