Ambtsketen voor eerste Goudse klimaatburgemeester gemaakt op GOUDasfalt

Supertrots is Julie Middelkoop van Vuigmakers op GOUDasfalt. Aan haar werd gevraagd of ze de ambtsketen voor de eerste Goudse klimaatburgemeester wilde maken. En tegen zo’n eervol verzoek zeg je natuurlijk geen nee. De keten is duurzaam gemaakt van weggegooide kroonkurken en geïnspireerd op de ‘echte’ ambtsketen van de burgemeester van Gouda.

“Ik heb de ketting de waardigheid van het burgemeesterschap willen meegeven, terwijl ik alleen met afvalmateriaal heb gewerkt”, vertelt ontwerpster Julie van Vuigmakers. “De cirkelvorm van de ambtsketen staat ook mooi symbool voor de circulaire keten.”

Maar er zit nog meer symboliek in. Kijk maar eens naar de foto van het kistje waar deze duurzame ambtsketen in bewaard wordt.

Op 29 februari jl. ontving Gouda’s eerste Klimaatburgemeester Josefien De Bruin haar symbolische en vooral vuige ambtsketen uit handen van kinderwethouder Luc van Gastel en wethouder Michel Klijmij – van der Laan. Als klimaatburgemeester zet Josefien zich vrijwillig in om inwoners van Gouda te inspireren en te motiveren om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Ieder jaar komt er een nieuwe klimaatburgemeester. Tijdens de Nationale Klimaatweek kunnen inwoners zich voor het volgende jaar aanmelden. De duurzame ambtsketen wordt dan doorgegeven aan de nieuwe klimaatburgemeester.