11e GOUDasfaltloop weer groot succes

Zondag 15 oktober staan 91 hardlopers, jong en oud, op GOUDasfalt in de startblokken voor de 11e GOUDasfaltloop. De zon wordt afgewisseld door een buitje, maar dat deert de lopers niet. De inschrijving vindt plaats in het Lab, waar het warm en droog is. Ook lopers die zich willen omkleden in hun hardlooptenue kunnen hier terecht. En dat is fijn, want met een temperatuur van 13 graden was het een koude zondag.

De loop begint met het startschot voor de Go for Gold KidsRun. Er zijn 21 jeugdige deelnemers, waarvan de jongste 4 jaar is. De kinderen hollen een rondje (of twee, en een aantal zelfs drie) over het GOUDasfalt-terrein. Het begint met een enthousiaste start, die voor sommigen misschien net iets te snel is. Maar aan doorzettingsvermogen ontbreekt het niet. Met rode wangen en zichtbaar hijgend komen veel kinderen aan bij de finish. Om daarna met glunderende ogen hun oorkonde in ontvangst te nemen. Het bijbehorende Punselie wafeltje blijkt voor veel kinderen nog interessanter dan de oorkonde.

10 en 5 kilometer
Na een korte introductie van organisator Andy Koolmees van Go!udaSport, vertrekken rond 11:00 uur de 10 kilometerlopers. Gelukkig is het inmiddels droog. Het inmiddels bekende parcours begint met een rondje GOUDasfalt, dan een kort stukje Gouderaksedijk om vervolgens ‘af te dalen’ naar de mooie Krimpenerwaard. Als de 10-km lopers weg zijn, vertrekken kort daarna ook de 5-km renners. De snelste 10-km lopers zijn na ruim een half uur alweer terug. Met als eindtijd voor de winnaar bij de mannen 36,51 en bij de vrouwen 48,31. Over de vijf kilometer doen de meesten zo’n 20 tot 30 minuten. Beste tijden voor de mannen is 22,40 en 24,29 voor de vrouwen. Petje af hoor. Vooral het laatste stukje, vanuit de polder de Gouderaksedijk weer op richting de finish op GOUDasfalt, is voor veel lopers toch een pittige opgave.

Loop lekker mee
De GOUDasfaltloop is uitstekend geschikt voor beginners en ervaren lopers. Het parcours gaat grotendeels over asfaltpaden richting Gouderak. Op het Veenweidepad wordt er een stukje over een schelpenpad gerend. Houd onze website in de gaten voor de datum van de 12e GOUDasfaltloop volgend jaar. Loop jij dan ook mee?