112-dag op GOUDasfalt groot succes

Indrukwekkende uniformen, stoere auto’s, spannende demonstraties en duizenden opgewonden kinderen, ouders, opa’s en oma’s en vriendjes. De eerste 112-dag die de Gemeente Gouda met de hulpdiensten op GOUDasfalt organiseerde op zaterdag 30 september was een daverend succes.

Om 11:00 uur openden burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Pheline van der Linden de eerste 112-dag op het stadsstrand op GOUDasfalt. Burgemeester Verhoeve noemde de 112-dag “een etalage voor de hulpdiensten die noodzakelijk zijn voor een veilige en vredige samenleving.” Er was veel te zien en te beleven in deze ‘etalage’. Alle hulpdiensten waren vertegenwoordigd, variërend van Brandweer tot Ambulancedienst, van Defensie tot Dierenambulance, van Politie tot Handhaving en Reddingsbrigade tot het Rode Kruis. Ze gaven allemaal een kijkje achter de schermen van hoe zij met omgaan met noodsituaties.

Van bakfiets tot superpont
De hulpdiensten trokken van alles uit de kast om jong en oud te laten zien hoe zij bijdragen aan preventie en veiligheid in de samenleving. En daar kwamen duizenden bezoekers maar al te graag voor naar GOUDasfalt. Verkeersregelaars zorgden voor de verkeersstroom op de Gouderaksedijk. Nog nooit waren er zoveel fietsen én bakfietsen in de rekken geparkeerd op het terrein, een prachtig gezicht. En het ‘super ponton’ van Defensie heeft samen met het pontje van GOUDasfalt wel zo’n 2.000 bezoekers over de Hollandsche IJssel gezet. Dat kon rekenen op veel positieve reacties.

Veel te zien en te leren
De hulpdiensten presenteerden zich en lieten zien wat hun werk inhoudt. Er waren demonstraties, die zowel voor jongeren als volwassenen leuk en interessant waren. Van zelf reanimeren tot het aanhouden van de dief en van een brand blussen met een echte brandweerslang tot het plakken van een pleister! En hoe leuk, je mocht de brandweerwagen of ambulance nu eens van binnen bekijken. En alle vragen die je hebt, stellen aan echte brandweermensen of ambulancemedewerkers. De 112-dag zorgde voor heel veel blije mensen en vulde het GOUDasfalt-terrein met positieve ‘vibes’. Zowel ondernemers als vrijwilligers kijken tevreden terug.

Wil je een mooie impressie van deze succesvolle 112-dag? Kijk dan naar deze filmregistratie ‘112-dag met alle hulpdiensten uit Gouda op GOUDasfalt‘ gemaakt door Werner Trooster.