Wintereditie Gluren bij de Buren groot succes

Op zondagmiddag 4 februari mocht het weer: gratis en zonder gene Gluren bij de Buren! In heel Gouda traden lokale podiumkunstenaars op in huiskamers en bijzondere locaties als de bibliotheek en het museum. Ook op GOUDasfalt stonden de deuren van de ondernemers wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Op 6 verschillende locaties lieten muzikanten en bands het beste van zich horen tijdens in totaal 23 optredens van ongeveer 30 minuten. Het publiek genoot zichtbaar van de muziek en de gezellige sfeer.

Van 12:00 uur tot 17:00 uur kon je op GOUDasfalt genieten van uiteenlopende soorten muziek. Hou je van traditionele Ierse volksmuziek zonder poespas? Dan kon je je hart ophalen bij Fairy Queen in Brouwerij 1923. Ga je liever voor een mix van Ierse volksmuziek en opwindende Tex Mex klanken? Dan was de Metaalloods met optredens van Los Irlandeses de plek voor jou! Depot 24 bood podium aan de uitbundige Jiddische muziek van Garenspinnerij Goldfaden Klezmerband en in Kleiwerkplaats Witheet trad de akoestische afvaardiging van de symfonische rockband Sideways Unplugged op. De Blauwe Loods stond vol met fans van de rockband Tribute. Ze gingen helemaal los tijdens het laatste afscheidsconcert van deze band that rocks your socks off!

Daar worden we blij van!
Ook Paviljoen Gouwestrand bood een mooi podium voor Gluren bij de Buren. Een mix van soul, funk en disco vulde de hoge ruimte toen de negenkoppige band ‘Hier worden we blij van!’ je meenam op een muzikale reis en het publiek bijna liet dansen. Na vijven ging de livemuziek bij Gouwestrand nog even door. Veel bezoekers sloten deze wintereditie van Gluren bij de buren af met een hapje en een drankje onder het genot van optredens van de familie-band Pretty Small, A MysterE en Isabel Hes. De gezellige sfeer met muzikale omlijsting bleef hier nog wat langer hangen.