Wethouder Bunnik opent Gymboxx op Goudasfalt

Zaterdag 16 maart om 14.00 uur verricht sportwethouder Michiel Bunnik de openingshandeling voor Gymboxx Gouda op GOUDasfalt. De Gymboxx is een omgebouwde zeecontainer die buiten sporten, maar wel in combinatie met apparaten, mogelijk maakt.
Gouda is de allereerste stad in Nederland waar de Gymboxx komt. De Gymboxx is een idee van fitness-ondernemers Jelle Rietveld: “Deze containers komen vol aan uit China, maar omdat wij meer uit China importeren dan erheen exporteren, verliezen ze hier hun functie”. Gymboxx knapt deze containers op en maakt er een opslag van voor sport-attributen. Deze kunnen bijvoorbeeld een plek krijgen op recreatieterreinen maar ook bij bedrijven die sportfaciliteiten verlenen aan hun medewerkers. Rietveld: “Je gaat dus niet in de container sporten, maar je haalt de spullen zoals banken, gewichten enzovoort eruit en stelt ze buiten op. Er komen verschillende soorten lessen, zoals crosstraininglessen, bootcamp, maar ook bokslessen en als er behoefte aan is, lessen voor aparte doelgroepen.”
GOUDasfalt
Gymboxx Gouda is vanaf 16 maart te bewonderen op GOUDasfalt. Rietveld is blij met deze locatie: “De doelstelling van GOUDasfalt sluit mooi aan op onze doelstellingen: het buitenzijn, buiten recreëren, het duurzame aspect in de vorm van hergebruik van zeecontainers en vooral het bruisende van deze nieuwe locatie in combinatie met onze totaal nieuwe manier van buitensporten. De verschillende soorten ondernemers vullen elkaar mooi aan. Wij hopen ons steentje bij te kunnen dragen aan het succes van GOUDasfalt.”
Visitekaartje
De zeecontainer in Gouda wordt het visitekaartje van Gymboxx BV. Naast dat Gouwenaren er vanaf volgende week zelf kunnen komen sporten, is het ook meteen de showroom voor geïnteresseerden uit de rest van het land die wel eens willen weten hoe zo’n Gymboxx er nou in werkelijkheid uitziet.
Wilt u meer informatie over Gymboxx Gouda of een keer zelf uitproberen? Kijk dan op www.gymboxxgouda.nl.

Foto’s: La Vie en Blonde