Warmoezerij draait op volle toeren

Terwijl Nederland haperend tot stilstand komt, gaan de ontwikkelingen op de Warmoezerij door. Zo goed en kwaad als dat gaat. Zo is de tuin dankzij een recente uitbreiding flink gegroeid. We werken hard om de nieuwe grond gereed te maken en verwachten dat het nog voor het zaaien en poten klaar is.

De shovel met de grond had de hielen nog niet gelicht of de mannen van de bouwploeg stonden klaar. Zij zijn vorige week begonnen aan de bouw van de nieuwe muurkas, die tegen de linker wand van de tuin wordt aangebouwd. Als het team zo fit blijft als nu moet de kas in mei klaar zijn.

Dankzij de tekeningen van onze tuinarchitect Rini worden de kas en nieuwe grond straks een doorlopend geheel. De ruimte tussen de kas en het schuurtje kan dan worden ingericht met een pergola. Zo wordt de tuin niet alleen fijn om in te werken, maar ook om te verblijven!

Wat is een warmoezerij?
In de 19e eeuw vond je overal in de nabijheid van steden groenten- en fruitkwekerijen. Deze zogenaamde warmoezerijen voorzagen de stadsbevolking van verse groenten, en dan niet zozeer de dagelijkse kost maar vooral de wat specialere soorten.

Op GOUDasfalt laten we zien dat je binnen een verstedelijkte omgeving en zelfs op een oud fabrieksterrein nog steeds zo’n gezonde, groene en eetbare omgeving kunt creëren. De basis van de warmoezerij wordt gevormd door een innovatief systeem dat hemelwater opslaat en weer gelijkmatig afstaat aan de bodem.