Vrijwilligerspenning voor ‘onze’ Wilma Gottschalk

Op 15 oktober 2022, heeft ‘onze’ Wilma de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt tijdens het eindfeest van EXPO GOUDA MAAKT. Wilma heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet.

Sinds 2016 is Wilma vrijwilligerscoördinator bij GOUDasfalt. Zij zet zich daar o.m. in voor het werven, selecteren en matchen van een grote groep vrijwilligers. Ook onderhoudt ze contacten met maatschappelijke organisaties. Er worden bijvoorbeeld mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of statushouders betrokken bij de diverse activiteiten en dagbestedingen op het terrein.
Om alle vrijwilligers van belangrijke informatie te voorzien stuurt Wilma met enige regelmaat een nieuwsflits rond. Ook houdt ze via Whatsapp vele groepen medewerkers op de hoogte van al het reilen en zeilen en andere belangrijke en /of leuke weetjes.

EXPO GOUDA MAAKT
Vanaf 2020 zette Wilma al haar verbindende expertise ook in voor EXPO GOUDA MAAKT, de 6 maanden durende expositie tijdens het feest voor Gouda750 dit jaar in het Virulygebouw bij de Croda. Van fondsaanvragen en contacten met ondernemers tot het werven van vrijwilligers, van ontwerp en uitvoering tot expo shop en meer.

Krant
Voordat Wilma bij GOUDasfalt aan de slag ging was ze, vanaf 2010, 5 jaar lang vrijwilliger bij de Krant van Gouda. Zij schreef artikelen voor de krant en door haar interviews met stadsbewoners en hun bezigheden is haar interesse ontstaan in mensen en mooie projecten.

‘We blindly trust what we know’

Aan het plafond hangend kunstwerk met de naam ‘We blindly trust what we know’ gemaakt door Henrique van PuttenWij, van GOUDasfalt, zijn bijzonder trots op ‘onze’ Wilma en hebben haar een (deel van het) kunstwerk ‘We blindly trust what we know’, een installatie van kunstenaar Henrique van Putten cadeau gegeven. Henrique maakte deze installatie als artist-in-residence in de themamaand Textiel & Garen tijdens EXPO GOUDA MAAKT. Bezoekers konden meewerken aan de installatie. Wilma heeft zelf een van de staarten gebreid en stak niet onder stoelen of banken zeer gecharmeerd te zijn van het bijzondere hangende kunstwerk.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Bekijk de uitreiking van de vrijwilligerspenning aan Wilma.