Bouw EXPO GOUDA MAAKT van start in Virulygebouw

Impressie tentoonstellingsruimte EXPO GOUDA MAAKT door studio Makkink & BeyMaandag 17 januari heeft Croda de sleutel van het Viruly-gebouw overhandigd aan het bouwteam van de EXPO GOUDA MAAKT. Hiermee kan het bouwteam, bestaande uit vrijwilligers van GOUDasfalt, aan de slag met de ombouw van de voormalige zeepfabriek tot tentoonstellingsruimte. Begin april moet het klaar zijn, want dan opent de expositie over de Goudse industrie de deuren voor het publiek.

Croda stelt de benedenverdieping van het Viruly-gebouw ter beschikking voor de expositie als bijdrage aan de viering van Gouda 750 jaar. In een gebruikersovereenkomst hebben beide partijen de wederzijdse afspraken vastgelegd. Maandag kreeg het bouwteam de sleutel overhandigd. Na het openen van de deuren, werd meteen een enorme partij hout geleverd en naar binnen gesjouwd. Het hout wordt gebruikt om het Viruly-gebouw om te bouwen tot expositieruimte naar een ontwerp van Studio Makkink & Bey.

Zeepfabriek
Het organisatieteam is erg blij dat Croda de ruimte in de voormalige zeepfabriek aan het Buurtje ter beschikking heeft gesteld. Het gebouw past goed bij het onderwerp van de expositie: de Goudse maakindustrie vanaf 1850 tot nu. De opening is begin april en dan kunnen bezoekers een reis maken langs de Goudse industrie van vroeger, nu én later. Zes belangrijke Goudse industriegroepen komen in beeld: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen en Bouw & Machines. Iedere maand is er extra aandacht voor één van de zes industriegroepen.

Doe ook mee
Voor de inrichting van de tentoonstelling werkt het vrijwilligersteam samen met Goudse bedrijven en studenten van mbo-scholen. De tentoonstelling wordt verder mogelijk gemaakt door bijdragen van vrijwilligers, Fonds Gouda750 en andere fondsen. Het team is nog op zoek naar vrijwilligers en mensen die hun verhaal willen vertellen over het werk in de Goudse industrie. Aanmelden kan bij info@expogoudamaakt.nl. EXPO GOUDA MAAKT is geopend van april t/m september. De toegang is gratis voor iedereen.

Zie ook www.expogoudamaakt.nl of volg de EXPO op twitter, Instagram en/of Facebook.

 

De lege ruimte van het Virulygebouw waar EXPO GOUDA MAAKT opgebouwd wordt