Samenwerking met MBO Rijnland

Veertig studenten van MBO Rijnland gaan voor GOUDasfalt de komende weken slimme technologische oplossingen bedenken en maken. De studenten zijn begin februari begonnen met hun projecten Smart Technology.

MBO Rijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs die studenten opleidt tot echte vakmensen. De naam verwijst ook naar het Rijnlands werken met waarden als vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Het traject bij GOUDasfalt wordt begeleid door Erik Rietveld en Wouter Enderink.

Er zijn twee thema’s: Lopend Licht en Water-geven

  1. GOUDasfalt is slecht verlicht en op het terrein staat een kraan met de Lange Arm. Is er een oplossing te bedenken met LED-lampjes en sensoren die de beweging volgt van voetgangers en voertuigen. Als er mensen of auto’s onder de kraan door bewegen, dan “loopt het licht mee” en gaat achter ze uit.
  2. Op GOUDasfalt staan grote stenen bloempotten met krentenboompjes. We zoeken een oplossing om automatisch water te geven met regenwater als het weerstation aangeeft dat het droog is. Een belangrijk deel van het probleem is dat er geen elektriciteit is om een pomp(je) te laten werken, zonnecellen dus?

Met enthousiasme hoorden de leerlingen de introductie over GOUDasfalt aan. Samen met Erik en Wouter werd daarna het terrein kort bezocht.