Opening In Twee Werelden met sprekers en Molukse maaltijd

Op maandag 20 november opent wethouder Thierry van Vugt de fototentoonstelling over ‘In Twee Werelden’ over Molukkers in Nederland. Deze officiële opening vindt plaats tijdens het openingsprogramma ‘Beleef In Twee Werelden’. In dit avondvullende programma nemen sprekers met een (deels) Molukse/Indonesische achtergrond je mee in hun verhalen over thema’s als strijd, roots, identiteit en rolmodellen. De avond wordt culinair omlijst met hapjes, drankjes en Moluks eten. Toegangstickets voor deze avond kosten 25 euro per persoon.

Met de toegangsticket voor de openingsavond kun je tussen 17:00u en 18:00u alvast een kijkje nemen in de zes zeecontainers van de fototentoonstelling. Om 18:00u word je met een hapje en drankje ontvangen bij paviljoen Gouwestrand op GOUDasfalt, waar wethouder Thierry van Vugt de openingshandeling zal verrichten.

Thema’s van de avond
Daarna is het woord aan de makers van de tentoonstelling, regisseur Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia. Ook filmmaker en fotograaf Armando Ello en ondernemer, systeemtherapeut, theatermaker en auteur Edward Tuheteru delen hun verhalen. Over thema’s als strijd, verwarring, familiegeschiedenis, onuitgesproken verdriet, acceptatie, identiteit en toekomst. Tussendoor kun je genieten van een vegetarische Molukse maaltijd, twee drankjes en een dessert. De avond eindigt rond 21:00u.

Koop hier je ticket
Wil jij de verhalen over de thema’s van de fototentoonstelling op GOUDasfalt ook horen? Koop dan een ticket en kom naar ‘Beleef In Twee Werelden’ in Paviljoen Gouwestrand op GOUDasfalt. Met de ticket krijg je een preview van de tentoonstelling en een avond vol cultuur, interessante sprekers en boeiende verhalen in een passende culinaire omlijsting. Boek nu hier je ticket(s). De prijs is 25 euro per persoon, exclusief boekingskosten. Er is een beperkt aantal tickets te koop, dus weer er snel bij want op = op!

22 november open voor publiek
Kun je niet bij de openingsavond aanwezig zijn? Bezoek dan van 22 november tot en met 7 januari de fototentoonstelling ‘In Twee Werelden’ op het terrein van GOUDasfalt. De entree is gratis.
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Molukse gemeenschap die sinds 1951 in Nederland woont. De makers van deze tentoonstelling hebben beide een (deels) Molukse achtergrond. Ze nemen je aan de hand van zes thema’s mee in ervaringen van verschillende generaties Molukkers.
In zes zeecontainers vind je de verhalen over o.a. diversiteit, versmelting en toekomst, voorzien van historische beelden en prachtige foto’s. De verhalen staan symbool voor het leven van veel mensen die door dekolonisatie, vluchten of migratie in een ander land en een andere cultuur moeten aarden. Ze vertellen de geschiedenis van opeenvolgende generaties op zoek naar een toekomst in een nieuw land met behoud van de eigen identiteit.

IN TWEE WERELDEN
Van 22 november t/m 7 januari 2024
Open van woensdag t/m zondag I 11:00 – 17:00 uur
GOUDasfalt I Gouderaksedijk 32
2808 NG GOUDA
www.reizendetentoonstelling.nl

 

Bekijk een reportage over deze avond: