Kunst en rust in het DIJKhuis

Kunstenaars en HappiNis zorgen deze zomer voor creativiteit en ontspanning in en rondom het DIJKhuis van GOUDasfalt. In afwachting van een nieuwe horecaonderneming voor dit pand aan de entree van GOUDasfalt, zorgen pop-up initiatieven voor levendigheid en relaxte momenten.

Op de begane grond en in de tuin van de woning zijn deze zomermaanden de drie kunstenaars van Kunstenaarscollectief X3 (lees: ‘keer drie’) te vinden. Op de eerste verdieping vind je ‘HappiNis’.

X3 artists in residence
Gouds kunstenaarscollectief X3 is Arjenne Vossepoel, Annemarie van Hooff en Ria Volk. Sinds 2015 werken zij aan gezamenlijke tentoonstellingen. In verschillende disciplines vinden zij elkaar: verschil valt weg, versterkt elkaar. Vasthouden, loslaten, dingen, een leven, een liefde. Graag maken zij werk op locatie: ruimtelijke installaties, foto’s, film en meer nog associatieve beelden. Sommige objecten evolueren en gaan in nieuwe gedaanten mee naar volgende tentoonstellingen, telkens groeiend in een nieuw verhaal.

Deze zomer werkt het drietal als ‘artists in residence’ in het DIJKhuis op GOUDasfalt. Een leeg huis, afwezigheid, ver van huis, aangenaam neergestreken, daar zijn zij dan… Op meerdere momenten laten de kunstenaars hun ‘work in progress’ zien en zijn daarbij tevens zelf aanwezig. Het eerstkomende moment in de reeks openstellingen is zondag 13 augustus a.s. van 12 – 17 uur.

Buitenkunst
Naast werk van X3, staat er in de tuin van het DIJKhuis sinds juni een fuik van wilgentenen van landschapskunstenaar Johan Sietzema. Houtkunstenaar Johan Mostert maakte een niet te missen houten beeld langs de dijk. Dit tweespan paarden lijkt dwars door het hek rechtsaf te zijn geslagen. Het beeld verwijst naar een uitspanning, een Regthuys, die ooit schuin tegenover het DIJKhuis lag, in de tijd dat het asfalt nog een karrespoor was. Het beeld is gemaakt van een oude wilg die achter ‘de Blaauwe Haan’ aan de Kattensingel stond. Een mooi voorbeeld van hergebruik van lokaal hout.

Nooit meer moe en futloos met HappiNis
Na de kunstroute behoefte aan wat innerlijke ontspanning? Op de 1e verdieping van het DIJKhuis is Anissa Schoonbrood gestart met haar praktijk ‘HappiNis’. Waar een fysiotherapeut ophoudt met behandelen, gaat Anissa verder. Met haar holistische manier van werken zoekt ze samen met haar cliënten naar een passende en duurzame oplossing voor klachten. Haar specialisme is slaap. Een brede kijk op voeding en haar kennis van het immuunsysteem is hierbij leidend. Je vindt Anissa iedere vrijdag in het DIJKhuis, waar ze een mooie behandelruimte heeft. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over (activiteiten in) het DIJKhuis en op GOUDasfalt?
Kijk dan in de agenda op goudasfalt.nl. Kijk hier ook op als je interesse hebt in een horecaonderneming in het DIJKhuis.