KORNE neemt de taken over van GEIN

Op zaterdag 15 april is het ‘nieuwe’ pontje KORNE voor het eerst sinds 1968 weer ingezet om passagiers te vervoeren. En dat deed ze met verve, van de Veerstal naar GOUDasfalt en weer terug. Het was meteen een druk weekend voor het pontje tijdens de Open Atelierdagen, Gouda Leeft en de pre-opening van Paviljoen Gouwestrand. Meer dan 500 gasten werden die dag door KORNE de Hollandsche IJssel overgezet.

De dag ervoor, op vrijdag 14 april, werd KORNE door een enorme mobiele kraan van Kraanbedrijf Nederhoff vanaf de wal het water in gehesen. Het zusterschip van pontje GEIN stond daarvoor drie weken op het terrein en is in die periode door vrijwilligers voorzien van een nieuwe verflaag op het onderwaterschip. Om deze klus te klaren, heeft Nederhoff de pont toen ook al uit het water getild.

Groot onderhoud voor GEIN
KORNE lost nu GEIN af, die na zes jaar trouwe dienst aan groot onderhoud toe is en daarom diezelfde vrijdag door Nederhoff op de wal is gezet. Er is het nodige laswerk te doen aan het onderwaterschip. Ook wordt er door onze duurzaamheidsmensen nagedacht om GEIN, naast de oude dieselmotor, een elektrische voorstuwing te geven. Met de twee zusterpontjes kan GOUDasfalt beter garanderen dat er steeds een pontje beschikbaar is voor de overtochten.

Veel lof en dank voor de mensen van Kraanbedrijf Nederhoff die deze klus op een zeer vakkundige wijze hebben uitgevoerd!