Paviljoen Gouwestrand het hele jaar open

Wat een heerlijke plek om af te spreken! Met je vrienden, collega’s, familie en niet te vergeten je (klein)kinderen. Kabbelende gesprekken op de achtergrond, lui zitten op een stoel op het strand, kinderen die spelen in het zand. In de zomer varen bootjes varen af en aan als de pleziervaart op de Hollandsche IJssel hoogtij viert. En wat een prachtig decor als je voor én in het restaurant aan een tafeltje zit. Alle seizoenen kijk je bij de grote glazen pui uit op de stad Gouda, het IJsselfront, het tolhuis en de molen.

Begin mei opende restaurant Gouwestrand haar deuren op GOUDasfalt. Het mooie weer in mei en juni zorgde gelijk voor een gestage stroom van bezoekers. Aan tafel zit Bert Munts, eigenaar van Gouwestrand. “Bij de start van GOUDasfalt voelde ik meteen de vibe al”, vertelt Bert enthousiast. “Een unieke plek in de stad, met heel veel potentie. Zo gaaf dat ik hier als horecaman in hart en nieren nu aan de slag kan.”

Duurzaam vlees en gekweekte groenten, maar ook vega en veganistische gerechten
Het enthousiasme van Bert is overduidelijk. Zijn ideeën en plannen stuiteren over elkaar heen. Duurzaam vlees, duurzaam gekweekte groenten, de beste kaas. Lekkere drankjes op de tap en in de koeling. Samen met kok Danny Dijkhuizen werkt Bert aan mooie gerechten op de kaart, ook vegetarisch en veganistisch. De keuken is niet traditioneel ingericht. Trots laat Bert zijn oven zien, die wordt gestookt op hout. En niet te missen is de steenoven die buiten staat, naast de rookovens. Koud gerookte zalm en gerookte bietjes staan nu al op de kaart.
“En de potten om te fermenteren zijn net geleverd. Die krijgen een plek op de eerste verdieping. De groenten zijn al gesneden en hoeven alleen nog maar in de potten. Dichtmaken, af en toe openen om het gas te laten ontsnappen en over een paar maanden wordt het verwerkt in nieuwe gerechten.” Lastig vindt Bert, want voor fermenteren heb je wel geduld nodig. “Maar als je weet wat het resultaat is, is dat het wachten waard.”

Plannen
Gouwenaren weten Gouwestrand inmiddels goed te vinden. “Niet alleen voor een kop koffie, drankje, lunch of diner. In de afgelopen 3 maanden hebben we al van alles gedaan, van trouw- en verjaardagsfeestjes tot de ontvangst van mensen van de gemeente.” En plannen voor nieuwe activiteiten zijn er te over. Zoals een samenwerking met het Gouds Geluk festival, arrangementen met de Theaterbakkerheij, een pop-up sauna in de winter en muziekavonden in de weekenden. “The vibe op GOUDasfalt is goed. Als ondernemers slaan we de handen in elkaar om leuke dingen voor het publiek te organiseren.” En volgens Bert moeten we Kerst en Oudjaar vrijhouden, want dan gaat Gouwestrand flink uitpakken!

Maatschappelijk ondernemen
Nu het bedrijf staat, kan het verder ontwikkelen. Maatschappelijk ondernemen hoort daarbij. Zo gaat Bert in gesprek met Segment om te kijken of leerlingen aan de slag kunnen in de keuken of de bediening, een initiatief dat naadloos aansluit bij de waarden van GOUDasfalt.

Reserveer op tijd
Gouwestrand is het hele jaar open, van dinsdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden even op www.gouwestrand.nl . Wil je komen eten? Maak dan een online reservering zodat je zeker weet dat je een tafeltje hebt. En hou vooral de website in de gaten voor alle mooie dingen die de komende tijd staan te gebeuren.