Agenda

jul
28
zo
Muziekcollectief Skelectief & Paint a Future @ GOUDasfalt - Gouwestrand
jul 28 @ 18:00 – 20:30

Op zondag 28 Juli meren Muziekcollectief Skelectief en Paint a Future met de Tjalk Vrijbuiter aan bij Gouwestrand. Zij zullen op het terras aan de westzijde gezellig muziek maken en schilderen.
Het belooft weer een mooie namiddag te worden, dus kom vooral een drankje en hapje doen in de zon!

 

Dit gezelschap was er een paar weken geleden ook, kijk maar wat een leuke sfeer:

aug
25
zo
Workshop Raku stoken @ GOUDasfalt - Kleiwerkplaats Witheet
aug 25 @ 10:00 – 16:00

Wil je eens wat anders doen met keramiek? Doe dan mee aan een stoere dagworkshop in Gouda.

Raku is een speciale stooktechniek waarbij we in een grote ton met een gasbrander de klei relatief snel tot boven de 1000 graden verhitten, en deze er letterlijk gloeiend heet uithalen met een tang om snel af te koelen waardoor barstjes of patronen ontstaan.

Raku stoken geeft altijd verrassende effecten op je werkstuk. Craquelé zoals op de mooie Japanse saké setjes, glanzende kleuren of juist mooie donkere vlakken van het vuur. En: direct resultaat!

Je neemt je werkstuk dezelfde dag meteen mee naar huis. Dat is wat anders dan het lange wachten bij een normale glazuurstook.

Hoe ziet de dag eruit?

 • Ontvangst met koffie/thee/lekkers en korte uitleg;
 • Glazuren van de meegebrachte werkstukken met raku glazuren in de ochtend;
 • Terwijl deze drogen zetten we de raku oven klaar en kun je wat eten;
 • ’s Middags zijn we buiten en stoken we enkele keren de raku oven;
 • Boenen en bewonderen van je eigen werkstuk.

Praktische informatie

 • Data: 20-4-2024, 29-6-2024, 25-8-2024 en 2-11-2024
 • De workshop duurt van 10:00 t/m 16:00 uur
 • Je brengt zelf één of twee kleine biscuit gestookte werkstukken mee. Deze zijn van raku klei of handvormklei: de klei moet echt schokbestendig zijn (30/40% grovere chamotte).
  Heb je zelf geen werkstukken of oven? Geen probleem! Dan maak je er een tweedaagse van door ook de workshop Keramiek te boeken die daarvoor is. Dan zorg ik voor raku klei en stook ik je werk biscuit. Dus voor de rakustook op 20 april, is dat de workshop keramiek op 16 maart. Voor de rakustook op 25 augustus, is dat de workshop keramiek op 7 juli. En voor de rakustook op 2 november is dat de workshop keramiek op 19 oktober.
 • De kosten zijn €95 per persoon inclusief btw.
 • We werken in kleine groepen, dus vol = vol.
 • Inclusief koffie/thee/water, wat lekkers, en inclusief de glazuren.
 • Neem zelf lunch mee of haal iets bij de horeca op het terrein.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop ‘Raku stoken’.

sep
21
za
Workshop Keramiek met Plantenafdruk @ GOUDasfalt - Kleiwerkplaats Witheet
sep 21 @ 10:00 – 15:00

Hou je van groen? En van eten? Doe dan nu mee met een gezellige workshop waarin we twee schotels maken met een afdruk van een mooi takje of bloemen. Zo maak je meteen kennis met keramiek.

Je bent van harte welkom op GOUDasfalt, waar je de Warmoezerij bezoekt, luncht bij Gouwestrand en bij kleiwerkplaats Witheet je eigen twee schotels maakt! (Het is natuurlijk ook mogelijk samen schotels te maken en die als set aan iemand te geven.) Fenna is keramist en begeleidt deze ochtend. Ervaring is niet nodig.

Hoe ziet de workshop keramiek eruit?

 • Ontvangst en toelichting op de dag onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers.
 • In een ontspannen sfeer ga je zelf aan de slag met het uitrollen van de handvormklei (geen IJsselklei) voor jouw schoteltjes.
 • We bezoeken de Warmoezerij waar je iets moois zoekt en onder begeleiding plukt. En dat druk je daarna bij Witheet in je werkstukken.
 • Aan het eind van de ochtend laten we de schotels een beetje drogen en gaan we naar Gouwestrand voor de lunch die voor ons klaar staat.
 • Na een relaxte lunch gaan we aan de slag met het versieren van de schotels. Er is gekleurde kleislib (engobe) om ze in te kleuren. Je kunt ook kiezen voor oxides. Daarna werken we de randen netjes af.
 • We pakken de schoteltjes voorzichtig in om te drogen. Dit duurt enkele weken, afhankelijk van het weer.

Na het drogen stookt Fenna je werkstuk en glazuurt het. Na de tweede (glazuur)stook krijg je bericht om het op te halen. Het is bruikbaar keramiek geworden!

Praktische informatie

 • Data: 30-3-2024, 22-6-2024 en 21-9-2024
 • De workshop duurt van 11:00 – 15:30 uur
 • Kost €85,- p.p. inclusief BTW.
 • Inclusief koffie/thee/water, klei, engobes en een lunch!

Aanmelden
Aanmelden voor de Workshop keramiek: Schotels maken met plantenafdruk.

sep
28
za
koudkunst @ GOUDasfalt
sep 28 @ 12:00 – 17:30

Dit buitenkunst evenement op GOUDasfalt mag je niet missen. Ieder mens, iedere plek, iedere organisatie moet en kan zich constant heruitvinden, veranderen en aanpassen aan een nieuwe situatie.

Dat is het verbindende thema voor het buitenkunst evenement ‘koudkunst’ dat in het weekend van 28 september plaatsvindt op GOUDasfalt. Met jouw verwondering, bewondering of verbijstering werken kunstenaars Frank Penders, Stellan Aanhane, Fenna ter Haar, Martijn Baxmeier, Pim Palsgraaf dan aan zes grote kunstwerken.

sep
29
zo
koudkunst @ GOUDasfalt
sep 29 @ 12:00 – 17:30

Dit buitenkunst evenement op GOUDasfalt mag je niet missen. Ieder mens, iedere plek, iedere organisatie moet en kan zich constant heruitvinden, veranderen en aanpassen aan een nieuwe situatie.

Dat is het verbindende thema voor het buitenkunst evenement ‘koudkunst’ dat in het weekend van 28 september plaatsvindt op GOUDasfalt. Met jouw verwondering, bewondering of verbijstering werken kunstenaars Frank Penders, Stellan Aanhane, Fenna ter Haar, Martijn Baxmeier, Pim Palsgraaf dan aan zes grote kunstwerken.

okt
5
za
Upcycle workshop: Creëer je eigen vuilnisbelt @ GOUDasfalt / Blauwe Loods
okt 5 @ 13:00 – 15:30

Ben je op zoek naar een leuk uitje die ook nog eens duurzaam is? Zoek niet verder en creëer je eigen vuilnisbelt!

Tijdens deze workshop maak je stap voor stap je eigen broekriem (aka vuilnisbelt) van een afgedankte fietsband of brandweerslang. Terwijl je samen aan de slag gaat, vertellen Vuigmakers Feiko en Julie ook nog wat meer over wat upcyclen nou precies inhoudt.

De workshop duurt 2 tot 3 uur en vindt plaats in de Blauwe Loods op de broedplaats GOUDasfalt. Alle materialen zijn inbegrepen, net als wat te drinken en snacks. Aan de workshop kunnen 4 tot 6 personen meedoen.

Aanmelden
Aanmelden voor deze Upcycle workshop: Creëer je eigen vuilnisbelt.

okt
13
zo
GOUDasfaltloop #12 incl. Kidsrun, pacer en fotowedstrijd @ GOUDasfalt
okt 13 @ 10:00 – 12:00

Op zondag 13 oktober 2024 is alweer de 12e GOUDasfaltloop.

Indien mogelijk streven we naar een evenement vol leuke randomlijsting en verrassingen (zoals activiteiten bij scouting Jan van Hoof en de hot-tubes van Depot24).

Na de KidsRun op het GOUDasfaltterrein klinkt om 11:00 uur het startsein voor de 10 kilometer en daarna volgt de race over 5 kilometer vanaf 11:05 uur.

Verder is vrijwel alles zoals vertrouwd: Het parcours van de 5 en 10 kilometer voert net als de vorige edities richting de mooie polder Veerstalblok direct achter Gouderak, met een keerpunt vlak voor de kruising Snippejagerskade en Lange Tiendweg. Wie wil kan circa 7 kilometer middenberm meepakken en daarmee een groot deel van de 10 kilometer op trailachtige ondergrond rennen. De finish is op het GOUDasfalt-terrein. Voor mensen die binnen de 60 minuten de 10 kilometer willen lopen is ‘Kees Pace’ weer als pacer / tempobepaler aanwezig.

Kidsrun
De KidsRun bestaat uit 1 of meerdere ronden (maximaal van circa 240 meter op het terrein van GOUDasfalt. Deze start rond 10:40 uur. De 10 en 5 kilometer starten respectievelijk om 11:00 en 11:05 uur.

Voorschrijven tot en met 6 oktober
Let op: Deelnamekosten zijn €10,50 en €11,50 voor respectievelijk de 5 en 10 kilometer en €4,00 voor de Kidsrun als je voor 10 oktober inschrijft.
Vanaf 10 oktober betaalt u €2,50 extra inschrijfgeld voor de 5 en 10 kilometer en €1,00 meer voor de Kidsruns. Inschrijven kan door uw volledige naam, uw geslacht, de afstand die u wilt lopen en uw woonplaats naar info@goudasport.nl te mailen.

Fotowedstrijd
Maak een leuke foto in hardlooptenue op GOUDasfalt en stuur deze uiterlijk 20 oktober naar info@goudasport.nl. Wie weet win jij dan een leuke kleinigheid!

okt
19
za
Workshop Keramiek @ GOUDasfalt - Kleiwerkplaats Witheet
okt 19 @ 10:00 – 12:30

Maak je eigen keramiek tijdens een gezellige workshop

Wil je een gezellige workshop en kennis maken met keramiek? Dan is dit je kans. Je bent van harte welkom in het atelier om daar lekker met je handen in de klei bijvoorbeeld een beker of schaaltje te maken. Op een vrijgezellendag kun je samen een tegeltableau of set schaaltjes maken als cadeau. Fenna is keramist en begeleidt deze ochtend. Ervaring is niet nodig.

Hoe ziet de workshop er uit?

 • Informatie over de basistechnieken van handvormen onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers;
 • In een ontspannen sfeer ga je zelf aan de slag met handvormklei (geen IJsselklei) en maak je een eigen werkstuk;
 • Aan het eind van de ochtend pakken we het werkstuk voorzichtig in om te drogen. Dit duurt enkele weken, afhankelijk van het weer.

Na afloop
Na het drogen stookt Fenna je werkstuk en glazuurt het. Na de tweede (glazuur)stook krijg je bericht om het op te halen. Het is bruikbaar keramiek geworden!

Praktische informatie:

 • Data: 16-3-2024, 7-7-2024 en 19-10-2024
 • De workshop duurt van 10:00 – 12:30 uur
 • De kosten zijn €55 per persoon inclusief btw
 • We werken in kleine groepen van maximaal 7 personen.
  (als je groep groter is kunnen we een programma met twee rondes samenstellen.)

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop ‘Keramiek maken’.