Agenda

dec
10
za
Warme Winter Markt @ GOUDasfalt
dec 10 @ 12:00 – 19:00

Zaterdag 10 december dompelt creatieve broedplaats GOUDasfalt zich onder in winterse sferen tijdens de Warme Winter Markt. Je vindt er handgemaakt en unieke cadeau’s, winterse lekkernijen, lokaal bier, akoestische deuntjes en vuurtjes om je aan te warmen, en er is een kado’tjes ruilmuur! Een plek waar je dat ene minder leuke (Sinterklaas)kado kunt omruilen voor een nieuw (kerst)kado.

Unieke kado’s van lokale makers
Op GOUDasfalt bevinden zich het hele jaar door creatievelingen, maar tijdens deze markt nodigen we er nog een paar extra uit om hun bijzondere spullen en creaties uit te stallen. Van keramiek handwerk tot stroopwafelkaarsen, van lekkere gouwe ouwe op vinyl tot ringen gemaakt van oud Hollandse theelepeltjes, Van een echt kunstwerk tot een broekriem gemaakt van een oude fietsband. Van handgemaakte sieraden tot een gebreide muts. Voor echt iedereen is er een uniek kado te vinden!

Winterse lekkernijen en lokaal bier
Naast kerstkado’s inkopen kun bij de lokale bierbrouwers bier komen proeven, of les je dorst met een heerlijke Glühwein of warme chocomelk. Eet ter plekken je buik rond of neemt wat lekkers mee naar huis, zoals verse seizoensproducten.

De kadoruilmuur
Heb je weer zo’n kado gekregen van de Sint waar je niet op zat te wachten? Maak iemand anders en jezelf blij door hem om te ruilen bij de kadoruilmuur!

Vuur en deuntjes om je aan te warmen
Om je warm te houden klinken er akoestische (kerst)deuntjes en zijn er vuurkorven om je aan te warmen. En valt het weer een beetje tegen? No worries! De markt is grotendeels overdekt.

Bereikbaarheid
Kom vooral lekker met de fiets of maak er een mooie wandeling van gecombineerd met een overtocht met Pontje GEIN. Kom je toch met de auto, parkeren kost €2,-.

Deelnemen aan de markt?
Wil je zelf een kraam vullen met mooie spullen of met je foodtruck aan komen waaien? Stuur een mail naar goudasfaltmarkten@gmail.com.

Bierproeverij Brouwerij 1923 @ Brouwerij 1923
dec 10 @ 16:00 – 18:00

Beleef de bieren van Brouwerij 1923 tijdens een heerlijke proeverij

Voor iedereen die benieuwd is om de bieren van Brouwerij 1923 op een rijtje te proeven, meer wil weten over de brouwerij of zin heeft in een onderhoudende namiddag met biergenieters organiseren wij de 1923 Proeverij.

In onze brouwloods organiseren we op 10 december een proeverij met een selectie van 5 van onze bieren met heerlijke lokale kazen en andere versnaperingen. Terwijl je onze bieren proeft kom je alles te weten over onze brouwerij op GOUDasfalt waar al onze bieren gebrouwen worden. Schuif gezellig aan in een ongedwongen sfeer waar de houtkachel brandt en waar je met anderen van Gouds gebrouwen bieren kan genieten.

Voor deze proeverij kan je je als individu of als groep aanmelden. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je aan via bier@brouwerij1923.nl.

Komt 10 december jou slecht uit of wil je eerder een proeverij bij Brouwerij 1923 beleven met een groep? Neem eens contact met ons op via bier@brouwerij1923.nl.

dec
16
vr
Parkeren op GOUDasfalt tijdens Gouda bij Kaarslicht @ GOUDasfalt
dec 16 @ 11:00 – dec 17 @ 00:00

Kom je op vrijdag 16 december naar Gouda bij Kaarslicht of krijg je die dag gasten van buiten de stad? Gun hen een goede parkeerplaats en een geweldig begin van hun verblijf in Gouda. GOUDasfalt is op vrijdag 16 december van 11.00 uur tot 23.00 uur open als parkeerterrein voor bezoekers van Gouda bij Kaarslicht.

We hebben (kerst)engelen van parkeerwachters en zorgen voor een sfeervolle aankomst in Gouda.

Parkeerders kunnen met pontje GEIN overvaren naar De Veerstal, tegenover molen ’t Slot. Van daaruit wandel je in luttele minuten de stad in via de fraaie Oost- dan wel Westhaven, waar meteen de eerste locaties al te vinden zijn. Ook de verlichte schepen in de pittoreske Museumhaven liggen op loopafstand van de aanlegsteiger. De ‘kaarslichtceremonie’ bij de kerstboom op De Markt begint om 19.00 uur. Zorg dat je er op tijd bent.

Kosten en bereikbaarheid
Het parkeren van een personenauto op het terrein van GOUDasfalt kost die dag 8 euro (contant of pin) en is inclusief de overtocht met pontje GEIN voor alle inzittenden. Het terrein van GOUDasfalt ligt aan de Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda.