Infobijeenkomst vrijwilligers tentoonstelling ‘In Twee Werelden’

Wanneer:
10 november 2023 @ 19:30 – 21:00
2023-11-10T19:30:00+01:00
2023-11-10T21:00:00+01:00
Waar:
GOUDasfalt / Lab
Gouderaksedijk 32
Gouda
Contact:

Op vrijdag10 november om 19:30 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst in ‘het Lab’ op GOUDasfalt voor mensen die belangstelling hebben als vrijwilliger te helpen bij de tentoonstelling ‘In Twee Werelden’. Ben jij er ook bij? Fijn als je je aanmeldt via vrijwilligers@goudasfalt.nl.

De tentoonstelling neemt je mee in de verhalen achter de strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit van de Molukse gemeenschap in Nederland. Op deze avond vertellen documentairemaakster Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia meer over de opzet en achtergrond van de expositie. Beiden hebben een deels Molukse achtergrond en maakten aan de hand van zes thema’s deze prachtige tentoonstelling over diversiteit, versmelting en toekomst.

Ben jij er ook bij? Fijn als je je aanmeldt via vrijwilligers@goudasfalt.nl.

De tentoonstelling ‘In Twee Werelden’ is van 22 november tot en met 7 januari 2024 open van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. GOUDasfalt is op zoek naar gastheren/gastvrouwen die aan de slag willen tijdens de openingstijden van de tentoonstelling. Zij openen de zes zeecontainers bij aanvang en sluiten deze weer af na sluitingstijd. Het is de bedoeling dat de bezoekers de tentoonstelling zelfstandig bekijken, maar als er vragen of opmerkingen zijn, zijn de gastheren/-vrouwen daarvoor het aanspreekpunt.

Per keer gaat het om een dienst van 3 uur, van 11:00 tot 14:00 uur of van 14:00 tot 17:00 uur. Als het niet druk is of er even geen bezoekers zijn, dan kun je naar ‘het Lab’ van GOUDasfalt, waar we een gezellige en warme ruimte inrichten voor de gastheren/gastvrouwen. Van hieruit heb je zicht op de tentoonstelling.

Tentoonstelling ‘In Twee Werelden’
Van 22 november tot en met 7 januari 2024 is op GOUDasfalt de tentoonstelling ‘In Twee Werelden’ te bezoeken. De entree is gratis. De tentoonstelling neemt je mee in de verhalen achter de strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit van de Molukse gemeenschap in Nederland.

De tentoonstelling is vormgegeven in zes zeecontainers die op het voorplein van GOUDasfalt worden geplaatst, vlak bij de entree vanaf de Gouderaksedijk. Per container wordt er een thema behandeld. Meer informatie vind je op de website van de reizende tentoonstelling.