Telefoon van de Wind Gouda

De Telefoon van de Wind is een plek waar je denkbeeldig kunt bellen met een overledene.. waar je je gedachten kunt ordenen.. kunt rouwen.. verdriet mag hebben.. los mag laten.. kunt mijmeren.. in gesprek gaat met jezelf.. een plek om opgelucht te verlaten.

Telefoon van de Wind Gouda is een initiatief van Geraldine van der Laar (1965 – 2019). Begin 2019 las Geraldine in de Volkskrant over de Japanse Telefoon van de Wind. Het artikel raakte haar bijzonder en zo ontstond bij haar de wens dat er ook in Gouda een Telefoon van de Wind zou komen. Voor haar eigen dochters, partner en andere nabestaanden, maar zeker ook voor andere mensen in en om Gouda die iemand missen of om een andere reden gebruik willen maken van de Telefoon van de Wind.

Vrienden van Geraldine deelden haar enthousiasme en zijn met haar wens aan de slag gegaan. En dat is gelukt. Op GOUDasfalt is deze bijzondere plek gerealiseerd.

Om de Telefoon van de Wind in stand te houden is de Stichting Telefoon van de Wind Gouda opgericht. Ook is het bedoeld als ‘springplank’ voor het ontplooien van andere initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan een intiem concert, een lezing of een stiltewandeling. Op deze manier hopen de initiatiefnemers een bijdrage te leveren aan ruimte voor (het delen van) verlies en verdriet.

Heb jij ideeën voor deze plek? Deel ze via telefoonvandewind@gmail.com.

Facebook: Telefoon van de Wind Gouda