Jan Mostert

Jan Mostert is beeldhouwer en gitarist. Naast vrij werk, werk in opdracht en projecten in samenwerking met scholen geeft hij workshops in het bewerken van hout.

Op het terrein herken je de hand van Jan in veel objecten. Zo heeft hij van pallets een lange bank gemaakt en verwerkt hij snoeiafval van het terrein als onderdeel voor tafels en andere bouwsels. In samenwerking met mensen van Kwintes is door Jan onder meer het voormalige laboratorium opgeknapt.

Luctor
Ook maakte Jan de eerste bewoner van GOUDasfalt. ‘Luctor’ kijkt uit over de Krimpenerwaard en waakt over de fruitboomgaard. Zijn naam is afgeleid van de bekende Hollandse wapenspreuk Luctor et emergo: ik worstel en kom boven. Daarbij gaat het om zowel de strijd als de samenwerking met het water.

Jan: ”Door in aanwezigheid en soms samen met kinderen een kunstwerk te maken ontstaat een grotere betrokkenheid zodat objecten als ze een plek krijgen meer van henzelf en de omgeving worden. Er heerst als het ware een auteursrecht op dat het persoonlijke oversteigt en de relatieve kwetsbaarheid van het materiaal gaat juist de ‘grootste kracht ervan worden.”

Een collectie van Jans’ werk is ook te bezichtigen op afspraak te bezichtigen op Achter de Vismarkt 50, te Gouda.

Contact
www.janmostert.com
Mail: houtmoed@gmail.com
Telefoon: (06) 22896998