GOUDasfalt heeft een mooie ploeg met schippers en maatjes. We noemen ze de ‘Veerlieden’. Samen brengen zij bezoekers door weer en wind met de pontjes GEIN of KORNE naar GOUDasfalt. En weer terug naar de steiger aan de Veerstal. Zo af en toe gaan ze onder het genot van een hapje of drankje bij elkaar zitten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
De veerliedenbijeenkomst van eind 2024 vindt plaats in restaurant Gouwestrand. Bestuurslid Erik Rietveld trapt af met dia’s en filmbeelden over de geschiedenis van GOUDasfalt. Vervolgens vertelt bestuurslid Werner Trooster vol enthousiasme over de geschiedenis van de GEIN en de KORNE en over technische ins- en outs van beide pontjes.
Bier en meer
Dan is het tijd voor Michael van Wijngaarden. Zoals zijn naam niet doet vermoeden, is hij een ware bierkenner! In geuren en kleuren vertelt hij over de herkomst van bier, de ingrediënten en over de verschillende smaken. Daarna is het natuurlijk tijd om de net opgedane kennis te toetsen. En hoe kun je dat beter doen dan door verschillende bieren te proeven? En komen heerlijke biertjes voorbij. Vooral het laatste biertje van de proeverij kon rekenen op fans onder de veerlieden: een biertje van Brouwerij de Molen uit Bodegraven met de pakkende naam ‘Heen en weer’.
Pubquiz
Als de kelen zijn gesmeerd, wordt de Pupquiz opgestart. De veerlieden worden getoetst op hun kennis van varen en bier. Er wordt enthousiast meegedaan en regelmatig zijn er hilarische reacties te horen. De veerlieden genieten van een mooie avond. “Voor herhaling vatbaar”, is een veelgehoorde reactie. De organisatie van de avond krijgt dan ook een welverdiend applaus, net als Bert Munts van Gouwestrand voor de hapjes die hij de veerlieden deze avond aanbiedt.
Ook het heen en weer gekregen?
Voor iedereen die nu denkt: ik wil ook aan de slag op de KORNE of GEIN! Je bent van harte welkom! Neem contact op met de vrijwilligerscoördinatoren van GOUDasfalt via vrijwilligers@goudasfalt.nl.
Om op de pontjes te mogen varen is geen vaarbewijs nodig wel. Wel enthousiasme. Meestal wordt er gestart als ‘maatje’. Maatjes helpen de schipper bij het aanleggen en wegvaren en de passagiers met het instappen. Ook innen zij de pontgelden. Eerst een keertje kijken en meevaren kan natuurlijk ook.