Mei keramiekmaand bij EXPO GOUDA MAAKT

In mei zoomt de tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT in op de keramiekindustrie. Zo is er flexibel keramiek te zien, Ser-Vies dat de luchtkwaliteit zichtbaar maakt en bijzonder ‘bewegend’ keramiek. De Goudse keramist Fenna ter Haar geeft op de expo-locatie workshops keramiek en ambachtelijk kunstenaar Trudy Otterspeer verzorgt workshops plateel schilderen. Daarnaast zijn er demonstraties plateelschilderen en dagelijks leuke en gratis activiteiten voor jong en oud. De entree is gratis.Keramiek bestaat echter uit zoveel meer dan plateel, pijpen, kopjes en bordjes. Ook dat laat EXPO GOUDA MAAKT zien tijdens de keramiekmaand. Zo zijn er verrassende toepassingen van keramiek te bewonderen, en innovaties zoals ‘flexibel keramiek’. Daarnaast kun je je verdiepen in verschillende kleisoorten, je eigen tegel versieren, een mega kop en schotel verfraaien en het spannende Electro-spel met keramisch kookgerei spelen. Leuk voor jong en oud.

EXPO GOUDA MAAKT is een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Sinds de opening op 6 april hebben al meer dan 1.000 bezoekers de expo bekeken. De tentoonstelling is te zien in de Zeepfabriek bij Croda, Buurtje 9 in Gouda. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen, met een kijkje naar de toekomst. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen en Bouw & Machines.

EXPO GOUDA MAAKT viert het feest van GOUDA750 en is van 6 april t/m 25 september geopend op woensdag t/m zondag van 12:00-18:00u. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.expogoudamaakt.nl.

 

Initiatief van GOUDasfalt
EXPO GOUDA MAAKT is het initiatief van een team van enthousiaste vrijwilligers van GOUDasfalt. Zij zetten twee jaar lang hun tijd, kennis en netwerk in om iets moois bij te dragen aan de viering van het 750-jarig bestaan van Gouda.
Dat doen we met de tentoonstelling, evenementen en een educatief programma, bedoeld voor alle Gouwenaars en onze buren. Leidraad is de GOUDasfalt-filosofie: we werken bottom up, creatief, ambitieus en professioneel. Met ruimte voor iedereen die een constructieve bijdrage wil leveren!