Informatie-avond ZON op GOUDasfalt

GOUDasfalt wil haar ambities op het gebied van duurzaamheid in 2019 verder invullen met het project ‘Zon op GOUDasfalt’. Dat voorziet in de plaatsing van ca. 410 zonnepanelen, waarmee 100% duurzame energie kan worden opgewekt. Om het project te financieren, biedt GOUDasfalt inwoners en bedrijven uit Gouda obligaties aan. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatie-bijeenkomst op maandag 14 januari 2019.

Duurzame stroom
Met zelf opgewekte zonne-energie draagt GOUDasfalt bij aan de energietransitie en de vermindering van CO2-uitstoot. Tevens krijgt GOUDasfalt de beschikking over eigen en goedkopere duurzame stroom, mede dankzij een subsidie van de overheid. Deze vergoeding maakt het voor GOUDasfalt financieel aantrekkelijk om de zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte stroom betekent op termijn extra financiële steun voor GOUDasfalt, waarmee zij haar activiteiten voor de inwoners van Gouda en omgeving kan voortzetten.

Investering
Om Zon op GOUDasfalt mogelijk te maken, moeten eerst worden geïnvesteerd. Er is € 123.000 nodig voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen, de onderliggende staalconstructie en de eenmalige projectkosten. Daarom geeft GOUDasfalt obligaties uit, een gebruikelijke manier om dit soort projecten te financieren. Obligatiehouders worden de kapitaalverschaffers van Zon op GOUDasfalt en ontvangen daarvoor een jaarlijks rendement.

Inschrijvingsrondes
Draagt u GOUDasfalt en duurzame energie een warm hart toe? Dan is deelname aan Zon op GOUDasfalt misschien interessant voor u. Er zijn twee inschrijvingsrondes voor de obligaties. In de eerste ronde tot medio januari, kunnen vrijwilligers, huurders en vrienden van GOUDasfalt zich aanmelden. In de tweede ronde krijgen inwoners en bedrijven uit Gouda de mogelijkheid om zich in te schrijven voor obligaties in het zonnepanelenpark. Zo kunnen ook zij een bijdrage leveren aan een duurzamer Gouda en de exploitatie van GOUDasfalt.

Informatie-avond
GOUDasfalt nodigt belangstellenden uit voor een informatieavond op maandag 14 januari 2019 op het terrein aan de Gouderaksedijk. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de doelstellingen, het project-ontwerp, het financiële plaatje, het beheer en de mogelijke technische en financiële risico’s. Aanmelden voor deze avond kan met een mailtje naar zon@goudasfalt.nl o.v.v. van uw naam.

Meer informatie over het zonnepanelen-park vindt u op goudasfalt.nl/ZON.