Het feest kan beginnen…

Peterpaul…want wij zijn binnen, we gaan er tegenaan! Met deze klassieker in het hoofd stropen we de mouwen op om de eerste evenementen op GOUDasfalt mogelijk te maken. Want het paard moet nog in gang gezet en het bloemetjesgordijn moet nog worden opgehangen. Zonder gekheid: de aanlegsteiger voor het pontje moet af, de nutsvoorzieningen moeten werken en het terrein moet schoon en veilig zijn.

De agenda belooft veel goeds. September begint met maar liefst vier dagen Culifeest. Op 10 september doet GOUDasfalt mee met Open Monumentendag en zetten we het industrieel erfgoed in het zonnetje. Dan volgen vier zondagen jeu de boules toernooi, culinair omlijst door ChanSoupe, zodat je nog even lekker in zomerse Franse sferen kunt vertoeven. Circus Louis Knie slaat op 14 september zijn tent op langs de Hollandsche IJssel. Cateraar Chef’s Unlimited heeft zich als eerste huurder op het terrein gevestigd. De schoonheid van het terrein is al ontdekt door creatievelingen. Sketchcrawl trok in juli tientallen tekenaars en dat leverde prachtige beelden op. De eerste boekingen voor fotoshoots zijn al binnen. En dat terwijl we nog niet eens een officiële opening hebben gehad!

Bij dat alles hebben we natuurlijk best nog ergens een plek vrij waar de collegeonderhandelingen in alle rust gevoerd kunnen worden. Een golfplaten loods met het zonnetje erop doet vast wonderen om snel tot overeenstemming te komen. Want als die officiële opening aan de orde is, willen we wel graag dat er een enthousiaste wethouder is om het lint door te knippen!

 

Column door Peterpaul Kloosterman.

Deze column is gepubliceerd in De Gouda, dd. 25 augustus 2016.