Drie burgemeesters openen EXPO GOUDA MAAKT

Zeepfabriek Viruly met wapperende vlag van EXPO GOUDA MAAKTMet EXPO GOUDA MAAKT vieren we het feest van 750 jaar Gouda met een reis langs de Goudse industrie van vroeger, nu en later. Een prachtig overzicht van de ontwikkeling van de industrie in Gouda, met een kijkje naar de toekomst. De officiële en feestelijke opening is op woensdag 6 april a.s. van 16:30 tot 18:00 uur in de Zeepfabriek bij Croda, Buurtje 5-9 in Gouda en zal worden verricht door drie Goudse burgemeesters: oud-burgemeester Jan Hein Boone, burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Junia de Ridder. Zo zijn vroeger, nu én later met elkaar verbonden en geven zij Gouda door.

De tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT is een ode aan ambachten, arbeiders en ondernemerschap. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen. Door de samenwerking met Goudse bedrijven en (mbo-)scholen, kijken we nadrukkelijk ook naar de toekomst.

Van industrie tot innovatie
Zes maanden lang maak je een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen, Bouw & Machines. Met aandacht voor grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in de stad. En elke maand is er een extra accent op één van die industrietakken, met discussies, een blik op innovaties en met verrassende kunstenaars en makers.

Initiatief van GOUDasfalt
EXPO GOUDA MAAKT is het initiatief van een team van enthousiaste vrijwilligers van GOUDasfalt. Zij zetten twee jaar lang hun tijd, kennis en netwerk in om iets moois bij te dragen aan de viering van het 750-jarig bestaan van Gouda.
Dat doen we met de tentoonstelling, evenementen en een educatief programma, bedoeld voor alle Gouwenaars en onze buren. Leidraad is de GOUDasfalt-filosofie: we werken bottom up, creatief, ambitieus en professioneel. Met ruimte voor iedereen die een constructieve bijdrage wil leveren!

Entree is gratis
EXPO GOUDA MAAKT is tijdens de viering van het 750-jarig bestaan van 6 april t/m 25 september op woensdag t/m zondag van 12.00 – 18.00 u geopend. Leuk en spannend voor jong en oud. De entree is gratis. Meer informatie: www.expogoudamaakt.nl.