De locatie

Luchtfoto Gouda-GOUDasfaltGOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront.

Potentie van de plek
Het buitendijkse terrein biedt een prachtig uitzicht op de Veerstal en molen ’t Slot aan de ene kant, en op het wijdse groen van de Krimpenerwaard aan de andere kant. Al het moois van Gouda komt hier samen: de historische binnenstad, karakteristiek industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap. De ruimte, de ligging en de industriële blikvangers zoals de Lange Arm geven het terrein potentie. Het Koudasfaltterrein heeft alles in zich om een levendige stadsoever te worden. Een innovatieve broedplaats waar gewerkt wordt vanuit idealen van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een veilige omgeving waar mensen kansen krijgen. Een plek die ‘hip and happening’ is en veel bezoekers trekt met functies, voorzieningen en activiteiten die in Gouda tot dusver ontbreken.

Het tKoudasfaltocatie_plaatsbepalingerrein is 23.000 m² groot; ruim drie keer de Goudse Markt. Dat biedt veel mogelijkheden. Beperkingen zijn er ook: de verborgen bodemvervuiling, de nabijheid van industrie en de geluidscontouren die daarbij horen.

De combinatie van werken & wonen met recreatie & culturele activiteiten blijkt de beste manier om het terrein te ontwikkelen. Dit maakt een financieel gezonde en duurzame exploitatie mogelijk, en levert voorzieningen en activiteiten op die een aanvulling zijn op de binnenstad en daarmee niet concurreren.

GOUDasfalt is er voor de inwoners en bezoekers van Gouda en de Krimpenerwaard. Voor mensen die kansen zoeken om te werken en te leren. Voor mensen met een hart voor de stad, die de handen uit de mouwen willen steken. GOUDasfalt verlevendigt de stad en streek met spektakel, theater en andere evenementen.

Bezoekadres*:

GOUDasfalt
Gouderaksedijk 32
2808 NG  Gouda (Buurtschap Stolwijkersluis)

* de locatie is niet altijd open, kijk in de agenda voor activiteiten of neem voor de zekerheid even contact op via 06-40185273.

Save

Save

Save

Save