Ben jij onze nieuwe vrijwilligerscoördinator?

Regelen, zoeken, vinden, verbinden, bedenken, bloemen, kopje koffie of een biertje, vergaderen, omdenken, feesten en vooral genieten. Deze misschien lukrake opsomming geeft een snelle indruk van de grote verscheidenheid van taken die vrijwilligerscoördinator Wilma Gottschalk van GOUDasfalt momenteel in haar portefeuille heeft. We zoeken nieuwe talenten die het stokje van haar willen overnemen, want na jaren trouwe inzet gaat Wilma ermee stoppen.

Als vrijwilligerscoördinator ben je vaak als eerste op de hoogte van wat er speelt binnen GOUDasfalt. Je denkt mee, praat mee en steekt de handen uit de mouwen als er wat georganiseerd gaat worden. Je oren en ogen openhouden is belangrijk, er zijn immers zo’n 150 (actieve) vrijwilligers bij GOUDasfalt. Is er iemand ziek of jarig? Is het tijd voor een bloemetje of lintje? Is er extra hulp nodig bij een van de projecten op het terrein? Dan kom jij in actie!

Op zoek naar vrijwilligers
Gelukkig weten steeds meer vrijwilligers GOUDasfalt op eigen kracht te vinden. Soms is een kleine zoektocht nodig. Naar net die ene vrijwilliger met die specifieke kennis die je nodig hebt. De vrijwilligersbank van de gemeente biedt dan uitkomst, of het mee laten zoeken door andere vrijwilligers. De verschillende app-groepen binnen GOUDasfalt zijn ook een mooie bron om vrijwilligers te charteren voor een klus. Het lukt bijna altijd om weer de juiste persoon te vinden. Natuurlijk hou je ook bij wie er vrijwilliger is. Dat betekent in de praktijk het up-to-date houden van een Excel-bestand waarin alle gegevens zitten. Dit bestand is alleen toegankelijk voor de vrijwilligerscoördinator en het bestuurslid met vrijwilligers in zijn portefeuille.

Taken verdelen
“Elk nadeel heb z’n voordeel”. Het vertrek van onze vrijwilligerscoördinator biedt de gelegenheid om na te denken over de invulling van deze job. Het is een behoorlijk klus. Waarom zouden we de taken niet verdelen over wat meer vrijwilligers? Die samen een groepje vormen waarin alle taken van de vrijwilligerscoördinator samen komen. En waarin dan ook ruimte is om plannen te maken voor een nog betere invulling. Met als insteek dat de vrijwilligers van GOUDasfalt zo goed mogelijk worden gefaciliteerd om hun taken te kunnen doen.

Nieuwsgierig geworden?
Zie jij jezelf als onderdeel van het nieuw te vormen team voor de vrijwilligerscoördinatie? Misschien heb je zelfs al een onderdeel van de taken in gedachten. We zijn benieuwd naar je ideeën en horen die graag. Misschien ken je ook andere mensen die geknipt zouden zijn om met dit nieuwe team aan de slag te gaan. Laat het ons weten en neem contact op met Erik Rietveld, via erik.rietveld@goudasfalt.nl. Dan maken we een afspraak waarin we van gedachten kunnen wisselen over de invulling van deze mooie taak.