Fototentoonstelling In Twee Werelden

Kom, kijk en beleef de fototentoonstelling In Twee Werelden op GOUDasfalt. Van 22 november t/m 7 januari 2024

IN TWEE WERELDEN I 70 jaar Molukkers in Nederland
22 november t/m 7 januari 2024
Open van woensdag t/m zondag, van 11:00 – 17:00 uur
GOUDasfalt I Gouderaksedijk 32 I 2808 NG GOUDA
www.reizendetentoonstelling.nl

Kom van woensdag 22 november t/m zondag 7 januari naar GOUDasfalt en breng een bezoek aan de fototentoonstelling ‘In Twee Werelden’ op GOUDasfalt. Deze reizende tentoonstelling vertelt de verhalen over 70 jaar Molukkers in Nederland aan de hand van thema’s als strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit. De tentoonstelling in Gouda is een initiatief van vrijwilligers GOUDasfalt en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Gouda. Open van woensdag t/m zondag van 11-17 uur. De entree is gratis voor iedereen.

De reizende tentoonstelling ‘In Twee Werelden’ vertelt in zes zeecontainers de verhalen over de Molukse gemeenschap die sinds 1951 in Nederland woont. Het was de bedoeling dat dat tijdelijk zou zijn, maar het werd noodgedwongen permanent. Gouda heeft een band met de Molukse gemeenschap. In 1961 werd er in Moordrecht een wijk gebouwd, waar toen zo’n 1.000 Molukkers kwamen te wonen. Het merendeel daarvan ging naar school of werkte in Gouda.

De verhalen van veel mensen
De makers van deze tentoonstelling, documentairemaker Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia, hebben beiden een deels Molukse achtergrond. Zij hebben aan de hand van zes thema’s een tentoonstelling gemaakt over strijd, diversiteit, versmelting en toekomst. In Twee Werelden symboliseert het leven van vele mensen die door dekolonisatie, vluchten of migratie in een ander land en cultuur moeten aarden dan daar waar hun geboortegrond was. Opnieuw aarden is een proces dat vaak generaties duurt en gepaard gaat met veel emoties. In deze tentoonstelling wordt dat visueel en thematisch verbeeld, onder andere met historische beelden, verhalen en prachtige foto’s.

Vanaf woensdag 22 november open voor publiek
Je bent van harte welkom bij deze bijzondere fototentoonstelling op het terrein van GOUDasfalt. We zijn open van woensdag t/m zondag van 11-17 uur. De entree is gratis. Kom bij voorkeur lopend of met de fiets. In het weekend vaart het pontje van de Veerstal naar GOUDasfalt, check de actuele vaartijden www.facebook.com/pontjeGOUDasfalt. Kom je met de auto? Op het terrein zijn (beperkte) parkeermogelijkheden. Vrijwilligers van GOUDasfalt nemen tijdens de openingstijden de rol van suppoost op zich.

Meer fototentoonstellingen in Gouda
‘Een foto vertelt meer dan 1000 woorden’. Dat is het motto van drie mooie fototentoonstellingen die deze winter in Gouda en op GOUDasfalt zijn te zien. In Twee Werelden is een mooie aanvulling op de andere fototentoonstellingen:

  • World Press Photo Exhibtion Gouda in de Chocoladefabriek (van 25 november t/m 17 december)
  • De Mix van Nederland|Bnadem in Museum Gouda (t/m 7 januari 2024).

Een mooi drieluik dat een bezoek van een breed publiek meer dan waard is.