I N G E Z E T E N E N – Kunstproject

Wanneer:
19 augustus 2022 @ 12:00 – 17:00
2022-08-19T12:00:00+02:00
2022-08-19T17:00:00+02:00
Waar:
GOUDasfalt
Gouderaksedijk 32
Gouda
Kosten:
Gratis
Contact:
Arjenne Vossepoel

I N G E Z E T E N E N is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn de Goudse bewoners onderdeel van een bijzonder kunstwerk. Aan de tentoonstelling nemen daarnaast ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.

Kunstenaars reflecteren, blikken terug en vooruit, bevragen de tijd, gebeurtenissen en de toeschouwer, brengen debat op gang en maken zichtbaar. Met elkaar maken zij verbinding zichtbaar, geven zij beeld en stem aan “the TALK of het TOWN” en geven zij Gouda aan de toekomst door.

Een tentoonstelling in beweging – kunstenaars aan het werk
Omdat een stad altijd in beweging is, wil deze tentoonstelling naast verbinding ook beweging en levendigheid zichtbaar maken. Aan het begin van de tentoonstelling zullen een aantal kunstenaars hun werk installeren. Anderen werken in de periode door, ontwikkelen hun werk verder. Er zal voor de bezoeker dan ook steeds iets nieuws te ontdekken zijn en zij kunnen de ontwikkeling volgen. Laat dit vooral een uitnodiging zijn om vaker terug te komen en de meer dan 20 kunstwerken te bekijken op verschillende binnen- en buitenlocaties van het terrein.

Rondleidingen en andere activiteiten
Aan het begin van het terrein (in het laboratorium links) vindt u naast een binnenlocatie van de tentoonstelling tevens een informatiepunt en kleine ARTshop. In het weekend zijn er rondleidingen door kunstenaars, kunnen kinderen hun ‘eigen stad’ bouwen en vinden er gedurende de hele dag fotoshoots plaats, waaraan de bezoeker kan deelnemen.

Finissage; we geven Gouda door aan de toekomst
Aan het einde van de zomer wordt het tot standgebrachte op bijzondere wijze overgedragen aan het Gouda van de toekomst…

Deelnemende kunstenaars
Arjenne Vossepoel, Birgitta Sundstrom Jansdotter, Edith Cammenga, Eenvoudige vrouwen (EV), Fenna ter Haar, Jan Mostert, Johan Sietzema, Kees Hendriks, Maja Etman, Manja Kindt, Marin de Jong, Marrianne Waalwijk, Matthé van Oostrom, Nelly Geluk, Paul Daelmans, Ria Volk, Stellan Aanhane, St. Het Blauwe Kind e.a.

Bekijk meer info over de deelnemende kunstenaars of artgouda.com/de-kunstenaars het project als geheel op de website  artgouda.com.