Schatduiken in de Hollandsche IJssel

Op een van de avonden van Culifeest Gouda helpt de schipper van de GEIN, Marco Luijkx, met een volle beurs om de buik, de passagiers bij het uitstappen. Plots valt de cassette met wisselgeld in het water. Wat nu? Gelukkig trommelde Wilma Gottschalk een paar bevriende duikers op die het leuk vinden om de in modder van IJsselbodem op zoek te gaan naar de cassette.

Zo komt het dat GEIN, op donderdag 7 september met twee bijzondere passagiers, sportduikers, Willem Heijdeman en Cyriel de Grijs, naar de overkant tuft.

Op zoek naar de schat
Het eerste uur komt er van alles boven: een hamer, een accu van een boormachine, zelfs een buitenboordmotor. Maar geen cassette. Afgesproken wordt nog één laatste keer, met een touw als geleide, naar beneden te gaan. En dan is het zover, een omhooggestoken arm komt uit het troebele IJsselwater tevoorschijn met in de hand de rode cassette.

Chapeau voor deze 2 stoere duikers. Na een kleine wasoperatie blijkt dat er ruim € 93,= aan kleingeld in de cassette zat. GOUDasfalt is blij dat ‘de schat’ terecht is. Maar de grootste schatten zijn de mensen die dit met en voor ons regelen!

Op de terugweg naar de steiger bij GOUDasfalt vliegt er een ijsvogeltje voor de GEIN uit. Wat is het leven mooi!