Proef en beleef het Groene Hart tijdens de Slow Food Oogstmarkt

Lekker, puur en eerlijk voedsel uit eigen streek is een feest! Op zaterdag 30 september van 11.00 tot 17.00 is de Slow Food Groene Hart Oogstmarkt op GOUDasfalt. Meer dan 25 kramen met producten uit de streek, met aandacht voor smaak, duurzaamheid, een eerlijke vergoeding en respect voor mens en aarde. Ieder heeft zijn eigen verhaal over het maken, telen, kweken en bereiden van hun product, van bodem tot bord!

Oogstmarkt

Dit jaar bestaat Slow Food Groene Hart 5 jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag organiseert Slow Food Groene Hart in samenwerking met stichting Struinen en Vorsen op het terrein van stichting GOUDasfalt in Gouda een oogstmarkt.

De oogstmarkt is een ontmoetingsplaats tussen consumenten, producenten en bereiders. Er kan worden geproefd, uitgeprobeerd en gekocht. Geniet van de producten die op de markt gepresenteerd worden door de producenten en bereiders en in het Groene Hart Marktcafé of neem deel aan de aanschuiflunch, verzorgd door Groene Hart Catering.

Foodexpedities

Beleef het verhaal achter de producten van bodem tot bord. Stap op de fiets en ervaar zelf hoe kaas gemaakt wordt, bessen gekweekt worden en appels geoogst worden. Fiets vanaf GOUDasfalt door de Krimpenerwaard of het Gouwe Wierickegebied en proef de streekproducten.

GOUDasfalt

Op een originele manier wordt er invulling gegeven aan de betekenis van de locatie GOUDasfalt als scharnierpunt tussen stad en platteland. GOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandse IJssel en het Goudse IJsselfront. Al het moois van Gouda komt hier samen; de historische binnenstad, een karakteristiek industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap.

Samenwerking

De Slow Food Groene Hart Oogstmarkt van bodem tot bord maakt onderdeel uit van het project Verkorte keten, van Bodem tot Bord. De Oogstmarkt is een initiatief van Slow Food Groene Hart i.s.m. stichting Struinen en Vorsen en stichting GOUDasfalt en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, Rabofonds Gouwestreek en het streekfonds Krimpenerwaard.

Meer weten? Neem contact op met Joke Eek: groenehart@slowfood.nl / 06-50631942