Opening stadsstrand en strandpaviljoen

Op zaterdag 2 juni werd het openbare stadsstrand geopend door burgemeester Milo Schoenmaker samen met kinderburgemeester Romaissa Magouh. Daar gingen intensieve weken aan vooraf waarin onze vrijwilligers zich letterlijk en figuurlijk in het zweet werkten om een mooi egaal strand te krijgen dat aan de waterkant is omzoomd met een lieflijk groen dijkje met ligweide.

Spelregels
De stichting GOUDasfalt heeft spelregels opgesteld om het strand met elkaar prettig, veilig en schoon te houden. Een daarvan is de afspraak dat je natuurlijk mag picknicken op het strand, maar dat eventuele alcoholische drankjes uitsluitend bij het strandpaviljoen gekocht én genuttigd mogen worden. En uiteraard wordt van de bezoekers gevraagd om het strand altijd liefst nog schoner achter te laten dan ze het hebben aang

Het strand is voorlopig van 10.00 tot 22.00 uur geopend van woensdag tot en met zondag. Toegang tot het strand is gratis. Het terrein is goed per fiets en te voet te bereiken. De vrijwilligers van pontje GEIN zullen regelmatig in het weekend de overtocht vanaf De Veerstal naar GOUDasfalt verzorgen (overtocht enkele reis 1 euro, kinderen tot 12 jaar gratis). Raadpleeg de website voor de vaartijden.

Om verkeersoverlast voor de buurt en het terrein tot een minimum te beperken worden alléén auto’s van minder-validen toegelaten. Daarbij mogen auto’s ook niet op de dijk geparkeerd worden.

Strandpaviljoen
Op 9 juni opent huurder Jeroen Hotze zijn strandpaviljoen Rederij De Vrijheid tijdens het foodtruckfestival Rrrollend. Dan is het strandplezier helemaal compleet!