GOUDasfalt inspireert kunstenaars Jaap van den Berg en Mieke de Haan

Fotograaf Jaap van den Berg en beeldend kunstenaar Mieke de Haan laten zich inspireren door het terrein van GOUDasfalt. Vorig jaar begonnen ze daar met hun project ‘INDUSTRIEEL LANDSCHAP | notities over de natuur die terugneemt’. Van 8 t/m 16 september exposeren zij een selectie van hun werk in Schoonhoven.

Jaap en Mieke onderzoeken het geduld van de natuur. De natuur die kalm en vasthoudend haar ruimte terugneemt. Langzaam, langzaam, ze heeft de tijd. Zaadjes vallen, kiemen en komen tot wasdom. Een boom in een toren, bloeiende vlinderstruiken op het asfalt, wuivende grassen in kieren, klimmers op muren, mossen op stugge stenen. Zand dat ligt te wachten op een bestemming wordt een begroeide berg vol juichend groen.

De kunstenaars dwalen gezamenlijk over het terrein. Ze fotograferen, tekenen, filosoferen en noteren. De samenwerking laat beiden op andere manieren kijken. Ze maken hierdoor werken die als het ware elkaars echo dragen. En bij de volgende zwerftocht kijken ze nóg iets meer door elkaars ogen.

Een selectie van het op GOUDasfalt geïnspireerde werk is van zaterdag 8 tot en met zondag 16 september te zien in het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven. Deze locatie is onderdeel van de vierde editie van kunstroute Kunststroming. De hele route met 22 locaties is te vinden op www.kunstwaard.nl/kunststroming2018.